Zobacz pojedynczy post
stary 13-01-2011, 01:03   #35
Syfol
Użytkownik Forum

Syfol's Avatar

Data dołączenia: 29 07 2006
Lokacja: Bydgoszcz

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Paladin
Świat: Calmera
Poziom: 110
Skille: 89/69
Poziom mag.: 20
Syfol ma numer GG 8664693
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura Pokaż post
Ja na religię nie chodzę, etyki nie mam, mam we wtorek okienko na 5 lekcyjnej, a w piątek wychodzę godzinę wcześniej, kthxbye.
No właśnie! I tego nie powinno być! Religia to kwestia indywidualna, więc dlaczego ja mam cierpieć siedząc godzinę w szkole i nudząc się (tylko 1 osoba poza mną nie chodzi na religie) tylko dlatego, że nie wierzę w boga/nie mam ochoty słuchać wpajania chrześcijaństwa (bo tak wygląda 90% lekcji)? Niech ksiądz/katecheta sobie przychodzi do szkoły o 16-17 i organizuje lekcje religii dla chętnych. Kiedyś lekcje religii były przeprowadzane popołudniami w kościele z tym, że chyba były obowiązkowe.

A co do języków, to angielski w szkołach jest taki sztuczny, że szkoda gadać. Jedyne co mi te lekcje dają to sporadyczne poznawanie słówek (kilka/miesiąc). Zresztą z innymi językami jest podobnie...
Ogólnie rzecz biorąc zastanawiam się, czy chociaż 30% informacji ze szkoły przyda mi się kiedykolwiek.
Niestety nic na takie rzeczy nie poradzimy, zbyt mało w Polsce logicznie myślących osób, żeby cokolwiek zmienić.
Syfol jest offline   Odpowiedz z Cytatem