Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rybzor
Lol i co z tego. A DoTy to nie obrażenia? Myślałem, że "damage" to właśnie znaczy, ale chyba xxxlolkingxxx ma swoje teorie =/
srsly, gówno się znasz, wrd ma racje.
|
Ja pierdolę, DoT odnosi się do obrażeń, które wyciska się w określonych ramach czasowych, DPS to obrażenia, które są wyciskane co sekundę przez czas nieokreślony. Nuke nie jest DPSem, DoT nie jest DPSem.
Cytuj:
Jaki jest twoj build na xina yoh?
Moj to: wriggles (bo jungluje), buty sytuacyjnie (wiadomo, jak duzo cc to mercury, jak duzo biegam po mapie to mobility itd.), potem cos do hp (phage/ catalyst), kminie bf sworda, koncze itemy do hp, koncze infinity edge, skladam phantom dancera i zazwyczaj jest game over. Wiec wyglada to tak:
1) wriggles lantern
2) butki (uwielbiam boots of mobility)
3) frozen mallet/veil
4) infinity edge
5) phantom dancer
6) stark/wits end/youmuus/last whisper/black cleaver/cos wiecej do survi
I sprawdzalem tez youmuusa wczesniej i powiem ze sie swietnie sprawdza na xinie, bo bardzo wzmacnia jego early game, ale prawde mowiac nie mam jak go wlozyc do mojegu buildu kiedy jungluje, wszystko przez latarnie :/.
|
Ale po co junglować Xinem? Da się, ale nie robi tego jakoś super szybko, są od niego w tym lepsi. Nie ma sensu iść nim do jungli, bo ma po prostu rewelacyjne early i radzi sobie świetnie na solo top, mid, duo.Myślę, że większa farmę osiągniesz na linii niż w junglii.
Kiedyś robiłem Xina głównie pod tanka z masteries 0/21/9 w utility z expem, ale teraz idę w pure DPSa i moje jedyne survi to jakiś Mallet/Quicksilver. Zaczynam różnie, jak wiem że na linii będzie tylko magic damage, to biorę magic resa, jak jakiś AD DD to albo cloth armor albo Dorans Shield. Ale taki najbardziej klasyczny start to Dorans Shield + HP pot, jak idę na duo i mam np. Jannę, to biorę Dorans Blade'a, dla większego dmgu. Po pierwszym recallu staram się rushować brutalizera, czasami biorę najpierw buty, ale zazwyczaj starcza mi na to i na to. Po Brutalizerze biorę albo Recurve Bow albo jakiś lifesteal, zależy co mi w danej chwili potrzebne. Potem składam Ghostblade'a, z lifesteala/bowa robię Starka, po tym Frozen Mallet (ewentualnie Quicksilver jak mają dużo CC), potem jakiś Black Cleaver albo Bloodthirster. Generalnie na Xinie móżna złożyć samego Ghostblade'a, reszta itemów pod tanka, a na koniec Atma, a i tak będzie robił OGROMNY damage.