Zobacz pojedynczy post
stary 25-01-2011, 01:09   #854
Albertus
Użytkownik Forum

Albertus's Avatar

Data dołączenia: 07 07 2006
Lokacja: Siemiatycze

Stan: Na Emeryturze
Imię: Moon Durus
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Candia
Poziom: 181
Skille: 29
Poziom mag.: 76
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Cacuss Pokaż post
Dzięki Litawor, bardzo ciekawy wywiad.

Tak mnie naszła myśl filozoficzna po przeczytaniu tego tekstu.. Nie sądzicie, że ludziom jest za dobrze, bo doszukują się non-stop jakichś nieszczęść, końców wszystkiego?

A tak na serio, nie wiem czy był ostatnio poruszany problem imigrantów, który także był pokazany w tekście od Litawora. Jak odnosicie się do wywalenia Romów z Francji, ogólnie Turków w Niemczech, i Romów na Słowacji? Co ciekawe, często w gazetach jest napisane, że na Słowacji to nie jakiś wielki problem bo mało ich jest, ale sam kiedyś byłem na wycieczce i co mnie bardzo zdziwiło, czego w Polsce nigdy nie zauważyłem - Romowie tworzą tam sobie swoje miasteczka, bez żadnych uprawnień, takie jakby koczowiska ukryte przed państwem, i za bardzo przyjaźnie to na nie-Romów tam nie patrzą. Trochę to jakoś mi nie współgra z cywilizowanym krajem i cywilizowanymi ludźmi (Romowie na Słowacji).
Ja już dawno mówiłem ze to będzie ogromny problem za jakiś czas. Tak jak już jest na zachodzie. Ale Europa obudzi się gdy będzie za późno.

PS.Nie mam nic do dodania nie chce wywoływać flame.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rzyttofrajer Pokaż post
potem takie mniej inteligentne beholdery to podchwyca i za wszelka cene chca pokazac ze oni sa jak ich "bogowie"
Albertus jest offline   Odpowiedz z Cytatem