Cytuj:
Oryginalnie napisane przez _WrD_
Poppy ma fajne ulti i duży JEDNORAZOWY damage, nic więcej :d
|
Lol, nie prawda. Poppy to bardzo dobry carry. Każdy skłiszi przed nim ucieka, z triforcem i W ma niesamowitą prędkość przez co jest świetny w escape'ach, no i ogólnie to wcale nie jest jedno strzałowiec. A grałem tym champem dość długo : p.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Erverse
Dlaczego miałbym cię "jechać" ;o Twój wybór...^^ po prostu zobaczysz, że pograsz kilka gier i znudzi ci się samo padanie ; p
ja kupiłem poppy i całkiem fajnie się nią gra, chociaż łatwo nie jest ^^
|
Poppy jest słaba w early game imo. Ciężko się nią zabija minionsy i potem na początku gry jest trochę w tyle zawsze, ale w mid i late pokazuje na co ją stać ("2 hit KO"). Ogólnie to na lajnie jest dość słabo nią jak nie masz fajnego line-partnera, o ile nie grasz z debilami ofc, bo kiedyś poszedłem poppy na solo line (chociaż nie chciałem, ale mnie wysłali), miałem tam duet Kassadin + Sona i zrobiłem 5:1 na tym solo lajnie (ciągle targetowałem sonę). Po prostu nie mieli szans. Ale to słabi przeciwnicy, więc się nie liczy : P
Aha i polecam poppy z exhaustem i flashem. Tak jak pisałem długo tym grałem i to się wydaje najlepsza kombinacja. Żadne ghost itp. Flash ofc do ucieczki i daje fajne możliwość w early (flash + szarża), a exhaust wiadomo, + combo w teamfighcie: targetujące carry poppy ulti + exhaust na drugiego carry i team jest BAAARDZO osłabiony). Poppy z dobrym wjazdem w teamfight potrafi wygrać nie jedną grę.
@ruszka:
LOL, jakim cudem miałeś tylko 3 minionsy zabite? wtf?: D