Zobacz pojedynczy post
stary 20-02-2011, 20:15   #4
Hahyk32
Użytkownik forum

Hahyk32's Avatar

Data dołączenia: 15 02 2011

Stan: Niegrający
Profesja: Knight
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Albertus Pokaż post
Loga miast mi się podobają, natomiast maskotki to porażka. Powinni zrobić coś bardziej charakterystycznego być może nawiązującego do Historii np. 2 wojów słowiańskich a na tarczach barwy narodowe. To już by bardziej pasowało.
A są jakieś historie z 2 wojami słowiańskimi? No może niby Waligóra i Wyrwidąb, ale to takie obciachowe nazwy, że już lepiej będzie na pozostaniu na Slavko niż na Wali-coś tam

--- Hahyk32 dodał 4 minut i 16 sekund później ---

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gtyk Pokaż post
Mam calkowicie odmienne zdanie. Logo Euro w Poznaniu zlozone jest z gwiazdek - symbolu wykorzystywanego przez miasto w strategii marketingowej. Niebieska gwiazdka (ta najwieksza w logo) jest umieszczana na wszystkich materialach informacyjnych promujacych wydarzenia w Poznaniu itd. Jest tez elementem logo miasta: POZnan* - miasto know how. Logo poznania z gwiazdka jest tez umieszczone na stadionie. Pod tym wzgledem wlasnie Poznan poszedl w dobra strone. Do tego gwiazdki w logo tworza pilke - jedyne ze wszystkich nawiazujace do turnieju pilkarskiego Wazna jest tez jego prostota.

Wykorzystywanie koziolkow do promocji miasta natomiast na szczescie powoli wychodzi juz z obiegu, wlasnie na rzecz dobrej, spojnej kampanii reklamowej z gwiazdka.

Inne miasta natomiast wypadly kiepsko. Warszawa - Syrenka, zadnego wysilku, ale logo przynajmniej jest proste i kazdy wie o co chodzi. Gdansk - przekombinowali z tym pomnikiem, grafika jest za bardzo zlozona, zeby byc dobrym logo. Wroclaw - dla przecietnego ogladajacego logo jest calkowicie niezrozumiale. Most z ustami. Ani to zrozumiale, ani estetyczne. Ukrainskie tez nie prezentuja nic ciekawego.
Ale chyba niewielu kojarzy o co chodzi z tym logo Poznania? A obcokrajowcy to by przynajmniej skojarzyli coś bardziej sesnownego, dla mnie koziołki z Poznania to zajefajna atrakcja, pląsująca na mojej osobistej liście tuż obok buchającego ogniem krakowskiego smoczka
A z Wrocławiem to mnie zaskoczyłeś. Myślałem, że w logo chodziło o śląską Panoramę...

Ostatnio edytowany przez Hahyk32 - 20-02-2011 o 20:15. Powód: Automerged Doublepost
Hahyk32 jest offline   Odpowiedz z Cytatem