Zobacz pojedynczy post
stary 25-02-2011, 05:04   #14
Velgarth
Użytkownik forum

Velgarth's Avatar

Data dołączenia: 25 02 2011
Lokacja: Katowice

Imię: Velgarth
Profesja: Knight
Świat: Unitera
Poziom: 100
Domyślny

Wygląd to jak zawsze - kwestia gustu i własnych upodobań. Mnie osobiście tak średnio się podoba ten nowy wizerunek klienta i mam nadzieję, że będą opcję np. zmiany skóry, bo szczerze powiedziawszy te "złote winorośla", zaokrąglenia, okienka, sloty na ekwipunek strasznie mangowymi grami z gatunku MMO mi zalatują, a chyba nie o to tutaj chodzi. Pierwszy mój postulat to, to aby była możliwość zmiany tego.
Kolejną kwestią jest brak (na obu fotkach!) aktualnego stanu Punktów Życia i Punktów Magii, nie mówiąc już o np. doświadczeniu, które również mogło by być gdzieś reprezentowane za pomocą jakiegoś paska. Powiem szczerze, że obecne przedstawianie za pomocą dwóch paseczków (na które gracz nie zwraca uwagi np. podczas zaciętej walki) mi nie odpowiada. Wolałbym coś bardziej rzucającego się w oczy. Jasne... za chwilę ktoś wyskoczy, że obserwując swój pasek życia (ten nad głową postaci) można bez problemu stwierdzić ile ma się życia. Zgoda, ale pod jednym warunkiem. Warunek to taki, że postać musi mieć mało tych punktów. Jeśli ma natomiast 2,3k to już się robi problem.

Z dobrych stron to nareszcie będzie można korzystać z klawiszy WASD i mieć otwarte paski rzucania zaklęć. Nareszcie! Strasznie mnie wpienia, gdy muszę korzystać z tych skrótów przy pomocy klawiszy CTRL lub SHIFT.

To by było na razie tyle odnośnie aktualnej wersji klienta, którego szkoda, że ocenić można jedynie po screenach. Mam nadzieję, że wkrótce ujrzy światło dzienne wersja beta, gdzie będzie można własnoręcznie potestować jego działanie.

PS. do graczy, którzy jak zwykle muszą wpierniczyć swoje zdanie odnośnie "utraty ducha i klimatu gry". Po pierwsze to chyba nie o tym temat. Po drugie ta się składa, że grałem za czasów klienta 7.1 i następnych. Wg. mnie Tibia wiele zyskała na update'ach. Poza tym jeśli się nie podoba to sprawa jest prosta... NIE GRAJCIE!! na Boga nikt Was nie zmusza przecież, ale zaklinam przestańcie truć ludziom dupę tymi gorzkimi żalami...
Velgarth jest offline