Temat: Skille a hity
Zobacz pojedynczy post
stary 28-02-2011, 12:02   #13
Velgarth
Użytkownik forum

Velgarth's Avatar

Data dołączenia: 25 02 2011
Lokacja: Katowice

Imię: Velgarth
Profesja: Knight
Świat: Unitera
Poziom: 100
Domyślny

CipSoft nie od wczoraj boryka się z problemem jakie mają wszystkie gry MMO czyli balans postaci. Problem jest w WOWie - gdzie Paladin odstaje od innych, tak samo tutaj. Uważam jednak, że przynajmniej CipSoft jaki jest taki jest, ale coś się stara z tym robić... można by nawet pokusić się o stwierdzenie, że zależy im na tym. Ja wiem, że krytykuje to cała masa ludzi, ale niech rzuci pierwszy kamień ten, który dokonałby idealnego balansu pomiędzy nawet 4 profesjami.

Co do samych hitów i różnic pomiędzy pallem i knightem. W istocie diametralną różnicą pomiędzy nimi jest fakt iż pall atakuje na dystans a knight w zwarciu. Oznacza to, że knight przyjmuje na siebie więcej obrażeń niż pall ponieważ oprócz obrażeń jakie moby zadają na dystans przyjmuje dmg w zwarciu również. Nie zmienia to faktu jednak, że sam zadaje mniejsze obrażenia niż pall co jest trochę uzasadnione choćby dlatego, że pall płaci za amunicję. Ponad to knight ma więcej HP, więc ustoi spokojnie natarcie tym bardziej, że pall został pozbawiony spella: mana shield
Patrząc obiektywnie całkiem, nie wiem czy knight nie ma zbyt dużego rozrzutu w zadawanych obrażeniach przynajmniej do pewnego czasu. Ja osobiście zauważam, że bardzo często wchodzą mi hity po 180-220 (w takim przedziale) i uznaje to za standard. Bywa jednak czasem tak jak opisałem, że wpadają jakieś "grosze" lub w ogóle, co wiem, że bywa irytujące. Rozumiem jednak, że mając niższe skille i lvl rozrzut jest bardziej odczuwalny.Trzeba po prostu przywyknąć...
Co do leczenia się to uważam, że obecnie knighta dopakowali niesamowicie tym. Nie dość, że exura ico kosztuje tyle samo many co dwa dawne zaklęcia exura to na dodatek przywraca więcej HP. Poza tym inne zaklęcia leczące: exura gran ico czy utura, które rewelacyjnie sprawdzają się przy samotnych huntach. Daje to wg mnie bardzo silne połączenie tym bardziej, że knight nie bije wcale tak słabo i tych punktów życia wcale nie traci tak wiele jak się wydaje pozornie. Oczywiście wszystko to pod warunkiem odpowiedniego dobrania miejsca do polowań w stosunku do posiadanego poziomu doświadczenia i umiejętności.

Ostatnio edytowany przez Velgarth - 28-02-2011 o 12:04.
Velgarth jest offline   Odpowiedz z Cytatem