Zobacz pojedynczy post
stary 05-03-2011, 17:25   #1588
_WrD_
Użytkownik Forum

_WrD_'s Avatar

Data dołączenia: 01 05 2007

_WrD_ ma numer GG 5762125
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez VarianWrynn Pokaż post
Ale robek dobrze mowi.
Wkurza mnie to czepianie sie cudzych buildow, itemow itp. Kazdy gra jak chce i kupuje co chce, a mowienie ze nie powinien tego i tego bo taki jest jego styl gry albo bo tak uwazaja jacys pro elo masterzy.
Np. kazdy mowi,ze janna to support , zeby budowac ja w ten czy tamten sposob. Ja gram np. Ap/Cdr i gra sie super, buduje
Buty 2speed 15%cdr-Archangel staff-Ksiazka AP/CDR/Mana regen-Czapka 155ap i 30% ap - lichbane -a potem byle co z ap i hp.
Nie dosc ze czesc championow zabijam bez zadnych problemow (Ashe,sivir,nidalee i podobne) to dzieki cdr i ap mam czestsze i lepsze shieldy (lepsze survi i lepszy support) do tego Q calkiem ladnie farmi i bije w teamfightach. Jedynie z nukerami i charami z lifestealem mam problemy (ryze ,fiddlestick itp)

Nie wiem co to za fun w budowaniu janny pod hp i itemy dla teamu -.-
A to, że od zabijania jest Ashe/Trynda/Yi/ktokolwiek, najlepiej wcześnie wyznaczony przez drużynę w sensie "o, Ashe to nasz carry dps, starajcie się dawać jej kille i last hitować miniony jak najwięcej. Farmimy ją jak najszybciej, poprowadzi naszą grę a my jej pomagamy i robimy wszystko, żeby nie zginęła. Ty, Janna, maksuj tarczę dając jej jak największą obronę i jak największy dodatkowy damage razem z Aegis, ty, Rammus, tauntuj wrogów tak, by atakowali ciebie, nie naszą Ashe, ty, LeBlanc, staraj się szybko wyeliminować wrogą MF i chroń naszą Ashe używając podwójnego E, a ty, Maokai, rzucaj ulti w przewidzianym miejscu teamfigha i harassuj wrogów kulkami". Tak się powinno robić, a Janna która zabiera kille drużynie to głupia Janna. Twoje skille są dobre same w sobie, nie potrzebujesz AP żeby były przydatne, bo one są przydatne nawet jeśli nie masz żadnych itemów - chodzi o sam ich efekt. Każdy pojedyńczy czar Janny to ostre cc (prócz shielda oczywiście), które w teamfighach są nieocenioną pomocą dla drużyny. Połącz to z aura itemami, które dają twoim sojusznikom CDR, regeny, resisty, armory i damage.
_WrD_ jest offline   Odpowiedz z Cytatem