Zobacz pojedynczy post
stary 04-03-2005, 21:20   #114
Mar Cin
Użytkownik Forum

Mar Cin's Avatar

Data dołączenia: 02 02 2005
Lokacja: Kazordoon

Stan: Aktywny gracz
Imię: Zirgin
Profesja: Sorcerer
Świat: Balera
Poziom: 20
Skille: 19/21
Poziom mag.: 21
Domyślny

(na wstępie zaznaczę, że nie przeczytałem wszystkich postów, bo i tak w połowie z nich jest to samo )
Jak dla mnie kosmici NA PEWNO istnieją... Czemu taka przestrzeń miałaby być pusta i niezamieszkana?
Bardzo ciekawią mnie badania na jednym z księżyców Jowisza, który cały jest pokryty lodem. Są dowody na to, że pod tym lodem jest woda (np. lód jest pokryty bruzdami, tak jakby w pewnych miejscach lód pękł i złączył się na nowo). Czy w tej wodzie jest życie? Nawet, jeśli były by tam tylko proste bakterie, to była to dla mnie OGROMNA sensacja. Byle, by nie zawlekli tam ziemskich bakterii przez niedokładną sterylizacje sondy, która to będzie badać, bo była by to zbrodnia na skalę wszechświata .
Co do wielkości wszechświata - uważam, że jest nieskończenie wielki, ale to nie przeszkadza w istnieniu innych wszechświatów. Mogą istnieć w zupełnie innej przestrzeni, lub w tej samej przestrzeni, ale w innym wymiarze (my dla istot w takim wszechświecie żyjących bylibyśmy tacy, jak dla nas dwuwymiarowe istoty żyjące na płaskiej powierzchni - jeśli takie istoty w ogóle istnieją). Jak się do tych innych wszechświatów dostać? Jeśli istnieją w innym wymiarze najprawdopodobniej nie jest to możliwe. Jeśli w innej przestrzeni - może odpowiedzią są czarne dziury? Jedynym problemem z nimi jest to, że ciężko przeżyć wejście w jedną z nich. Z powodu dużych różnic sił pola grawitacyjnego tył statku, którym lecisz, byłby wolniej przyciągany niż przód - statek zostałby rozciągnięty i poszedłby w drzazgi.
Co do UFO - są 2 możliwości - albo to fotomontarz, albo istoty w nich siedzące są zbyt rozwinięte, by się kontaktować z takimi (z ich punktu widzenia) "prymitywami" jak my. Może traktują naszą planetę jak jakiś rezerwat? A kto to wie...
A co do ludzi próbujących udowodnić, jacy to oni nie są dorośli, skoro nie wierzą w "ufoludki" - n/c.

Jajco mi się zjarało

To se dzisiaj nie pogram...
Mar Cin jest offline   Odpowiedz z Cytatem