Zobacz pojedynczy post
stary 30-03-2011, 16:23   #965
janek@
Użytkownik Forum

janek@'s Avatar

Data dołączenia: 22 03 2005

Stan: Niegrający
Domyślny

@up
Gdyby zalegalizować Marihuane w Polsce, to pół młodzieży sprałoby sobie łby i mielibyśmy ekspertów jadących na amfie, bo "narkotyki to taka fajna rzecz a to pomaga w nauce".

A tak poza podtopicem jaki tutaj prowadzicie, to denerwuję mnie sprawa Libii i Gadaffiego. Nato od razu tam poleciała, a pierwsza była Francja, której prezydent pewnie zrobi wszystko by zamknąć buźkę Muammarowi, byleby nie wydałoby się finansowanie jego programu wyborczego przez Libię, szkoda mi słów. W Sudanie nawalają się od ilundziesięciu tam lat lub w Somalii gdy Radykałowie Islamscy przejęli zbrojnie władzę, czy w Mauretani podczas zamachu stanu, a sprawę Libijską zaznaczono jako priorytet. Tutaj mamy klasyczną krucjątę, nie za Jerozolimę lecz za złoża pół naftowych. Atakują suwerenny kraj, który tylko odpierał zbrojny zamach stanu - a tak na marginesie to na prawdę ciekawe, by zdesperowani biedni mieszkańcy Libii mieli wystarczająco dużo pieniędzy by zaopatrzyć się w działka lotnicze, wozy bojowe, granatniki, moździeże itp hm. Wpaja się nam, że Kadafi to okrutny dyktator, czyżby? A kto w 2003 roku zrezygnował z programu budowy bomby jądrowej? Czyżby nie ten zły i okrutny dyktator? Zgadzam się, to okrutnik ale Libia bez niego sobie nie da rady, ponieważ tam nadal społeczeństwo jest zorganizowane w plemiona o odmiennych wierzeniach i będzie to samo co w Iraku, ciągłe despabilizacja polityczna i wojny domowe. Skoro Kadafii jest nienawidzony to kto za niego walczy... Apropo jestem ciekaw czy by Nato również nam pół Polski wysadziło, gdyby u nas jakaś grupka powstańców chciała obalić rząd zbrojnie? Nie, bo nie mamy ropy, zgraja kapitalistycznych i zachłannych darmozjadów, którzy wzbogacają się pod przykrywką obrony praw człowieka. Jeszcze Polski by tam brakowało, najwierniejszego pieska tej bandy sprawiedliwych inaczej.

Ostatnio edytowany przez janek@ - 30-03-2011 o 16:26.
janek@ jest offline   Odpowiedz z Cytatem