Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Tompior
Kadafi sam finansuje wojnę. Przecież ma kilkutonowe zapasy w złocie, a ich wartość to podobno 10-20mld $$. Starczy mu na kolejne 2-3 miesiące 
|
Chodziło mi o rebeliantów, bo skoro są tacy biedni i wgl to skąd ich byłoby stać na taką broń, nie podkreśliłem strony o którą mi chodzi.
Cała ta sytuacja nie ma konkretnego celu, obalać dyktatora z którym można siędogadać? Berlusconi całował jego łapę niedawno...
Jeżeli chodzi o marihuane to proste, że skoro dostęp do niej będzie powszechny to już to nie będą wypady raz-dwa na tydzień, tylko łepki będą palić ją codzien wdzień wdzień niczym papierosy, a do tego dochodzi jeszcze ciekawość poznania "mocniejszych rzeczy" i tutaj będzie problem, ponieważ młodzież znajdzie w odużaczach "pomoc" czyt. m. in. w amfie. Być może Holandii zmniejszyła się liczba młodzieży sięgająca po zielsko, toteż zaznaczę, iż to kompletnie odmienne społeczeństwo, w Polsce musiałoby minąć z 50 lat zanim ludzie przyzwyczailiby się do konopi suszonej, a sami wiemy jak szybko można doprowadzić kraj do ruiny - cuda Tuska hej hej.