Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Quezacoatl
Jak by na to nie patrzec dzieciaki i mlodziez i tak sie do papierosow, alkocholu, i trawki dostanie, niezaleznie czy sa legalne czy nie.
|
I niemal wszyscy tego spróbują, nie ma wyjątków. ;]
Toteż kłociłbym się o z tym, czy taki joint jest zdrowszy od pajek czy alcoholu. Dla osób z cukrzycą i nadciśnieniem thc zawarte w nim powoduję 5 krotne większe ryzyko zawału lub zaburzeń pracy serca. Czytałem o tym dawno, bądź co bądź wiem z naocznego doświadczenia, że nawet zwykły średniach hodowli własnej może wpłynąć na akcję serca. Nie oszukujmy się, THC odwadnia mięśnie w tym mięsnie sercowe, obniża poziom testosteronu i destabilizuję regenerację mięsni, ludzie jarający po 40 najzwyczajniej w świecie umierają na zawały, a mit że nikt od maryśki nie umarł można o kant 4 liter potłuc. Dlatego jestem na nie legalizacji, to może zmarnować jedno pokolenie, a przynajmniej jego część, ponieważ zrobi się taki bum jak z dopalaczami, a może nawet jeszcze większy, a znając mentalność tego społeczeństwa to rzucą się na to i zamiast zarobić na podatkach z sprzedaży tego będziemy płacili za odwyki i leczenia kardiologiczne. Po prostu będzie jedna wielka kupa.
@up
Tak, Nato nie widzi racji obrony praw człowieka w innych krajach, jeżeli sama nie ma w tym interesu. Wiem że polityka jest okrutna, potrafię sobie wyobrazić to co sobie myślą ci popaprańcy, napadając na suwerenny kraj. Nie znam się kompletnie na prawie między narodowym, ale czy gdyby w takiej Argentynie wybuchła taka sama wojna domowa, to czy nato wsparłoby powstańców czy rzeczywisty rząd? Zapewne tych pierwszych i to powinno budzić nasze wątpliwości, czy aby znów sobie nie wpoili chrapki na powtórne "kolonizowanie" pół globu. Na pewno zachód dozbraja rebeliantów, a później zostawi Libię samą sobie tworząc kolejny Arabski brudny kraj, w którym kobieta ma praw tyle co kot napłakał w Koranie, a sami Libijczycy będą się zabijać o władzę tak jak to jest w Iraku. Obalenie dyktatora, który trzymał wszystkich w ryzach to będzie zniszczenie tego narodu, bo kto myśli że ludzie którzy chwycili za broń po tygodniu demonstracji będą w stanie utworzyć normalnie funkcjonujący rząd? Nie wszędzie demokracja działa, Chiny by sięrozpadły gdyby te ponad miliard ludzi chciało się dorwać do władzy. To wszystko jest chore, interweniują tam gdzie ropa, a ludzi zostawią na lodzie, toć oni będą teraz piach wpi****, a nie chleb jak za Kadafiego.