Zobacz pojedynczy post
stary 05-03-2005, 08:44   #1
Mardag
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 26 01 2005

Domyślny best spawny... (4 sorc & dru)

no wiec zalozylem ten temat aby poznac jakies fajne spawny z potworkami dla powiedzmy troszke lepszych sorcow i druidow... interesowaly by mnie spawny dobre na gfb oraz dobre na summony (tak zeby nie rzucic summona a pozniej go stracic bo w danym miejscu jest jeden potworek... mam tu na mysli przykladowo dragi... znam 3 miejsca z pojedynczymi ale zastanawiaja mnie miejsca z np 3 dragami ktore mozna by sobie bylo spokojnie pojedynczo lurowac...)

zeby nie bylo ze tylko wymagam to podam kilka moich ulubionych miejsc...:

1. mino tower... poki co wlasnie tam expie...
lokalizacja: na zachod od kazo (za kopalniami - trzeba przejsc podziemiem)
potworki: mino guardy, mino archery (na wyzszych lvlach takze mino magi)
lvl: wydaje mi sie ze spokojnie mozna tam isc od 20 oczywiscie trzeba wtedy zabrac odpowiednio wiecej run
sprzet: w sumie to obojetny bo bedziemy na niewidce.. gorzej jak sie ona skonczy lub bedzie niespodziewany respawn:/
exp: ~5k w ciagu 3,5 minuty (tyle trwa niewidzialnosc?)
co zabrac?: ok 5-9 gfb (w zaleznosci od lvl/mlvl), 2x tyle hmmow, mozna wziasc mana fludy (zwlaszcza na niskich lvlach.. przy respawnie moze nie byc fajnie...), lina i lopata
taktyka: przed wejsciem (przy uzyciu liny) rzucamy niewidke... wchodzimy no i tluczemy wszysko co sie rusza z gfb i hmmow... jak to chyba nie musze mowic...:/ pamietajmy jednak ze niewidka nie trwa wiecznie, ze mino magi widza niewidzialnych, i ze przy respawnie moze byc goraco (dla nizszych lvli - wtedy mozna rzucic druga niewidke)

2. ghoul room
lokalizacja: podziemia kolo thais. idziemy na roty pozniej dalej przez slimy lub mase orkow (roznego typu - zwykle spearmany i warriory) dalej na wschod do drabiny przez poison fieldy... i juz jestesmy prawie na miejscu teraz wystarcz znalezc schody znajdujace sie na polnocy tego pietra. w znalezieniu tego miejsca moga nam przeszkodzic zwykle mino poison spidery szkielety i kilka rootow
potworki: 1x3 ghoule (pierwsze pietro) 2x5 ghouli i 1 ds (za teleportem)
lvl: hmm... w sumie ciezko powiedziec.. lvl moze nie jest az tak wazny... najazniejszy w tym przypadku bedzie sprzet...
sprzet: p-set to chyba minimum... po teleporcie podchodzi do nas okolo 5 ghouli... jesli nie chcemy pasc to lepiej bez tego nie wlazic
exp: ~1,5k w ciagu ok 2 minut (w zaleznosci od taktyki)
co zabrac?: kilka gfb 4 to chyba az nadto... ale wart wziasc... do tego hmmy (pamietajmy o dsie), dodatkowo dla tych co sie obawiaja spotkania z kilkoma ghoulami proponuje zabrac kilka fbomb
taktyka: zalezy troche od sprzetu i lvlu... jezeli nie chcemy ryzykowac to uzywamy f bomby i czekamy az troche ono podziala w bezpiecznym miejscu (pietro nizej) z dsem to wiadomo.. uciekamy i hmm... uciekamy i hmm... na grupki ghouli po 5 proponuje gfb.. (zwykle 2 gfb i po bolu)

3. horda dwarfow
potworki: zwykle dwarfy i kilka rotow ewentualnie kilka p spiderow
lvl: 15-20
sprzet: minimum p-set
exp: ~1k w kilka sekund
co zabrac?: 1-2 gfb
taktyka: wchodzimy idziemy troche w dol.. .sciagamy z tamtad jakies 3-5 dwwarfow.. idziemy z nimi troce do gory... kolejne 3-4 dwarfy i 2-3 rooty.. poczekamy az wejda w zasieg gfb.. i juz wiecie chyba co dalej nalezy zrobic...:/ niedobitki walimy naszym kilofem czy co tam trzymamy w lapkach...

to chyba tyle jesli chodzi o szybki exp... na lepsze potworki rtaczej nie chodze bo mam dopiero 25 lvl a nie chce tracic run i nic nie miec w zamian (nie oklamujmy sie... z draga te lepsze itemy leca raz na dwa lata...:/ wiecej w tym strat niz zysku... a exp.. wiadomo.. na lepsze potworki nie chodzi sie po expa tylko po itemy...^^)
tak czy inaczej prosilbym o te fajne spawny... zarozno na szybkli exp jak i takie z lepszymi potworkami ktore mozna pojedynczo lurowac... (jezeli jakies miejsce wymaga pacca to warto by bylo to napisac...:/)
z gory dziekuje wszystkim za wszystko co tu umieszcza (procz spamu...)
Mardag jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.