Sorcerer - Def/Mag
Witam. Ostatnio przeglądając forum, natknąłem się na to, że Sorc używa takich rzeczy, które praktycznie są przypisane do knighta i palladyna. Przykład? Royal Helmet - nie dość że dosyć ciężki (48 oz. u Maga to jest dużo), to jeszcze niepotrzebnie ma dużo Arma, co u maga i tak się nie przydaje, ponieważ nie walczy on w zwarciu. Widać też że spada popularność noszenia eq dodających m lvl. W 3/4 poradników, jakich czytałem, były rzeczy w Eq sorca takie jak: Demon Armor (80oz.), Demon Legi (70oz.), Warrior Helmet (68 oz.), Crusader Helmet (52oz.), i wyżej wspomniany Royal Helmet. Te rzeczy nie dodają NIC oprócz arma, co jak wspomniałem Sorcowi się to nie opłaca. Ja rozumiem, że na niektórych lvlach niektóre ciężkie itemy są przydatne (Dragonka (60oz.) na 25 jest niezastąpiona, podobnie jak Plate Set na początku), no ale po co przesadzać? Na 100+ lvlu wiadomo, że Sorc posiada więcej capa, ale to nie jest powód do robienia z Sorca drugiego Knighta. Pewnie w następnych update'ach Sorc będzie walczył w zwarciu, a noszenie Knight Armora stanie się dla niego codziennością. Dlatego proszę o napisanie mi DOBREGO eq dla maga, którego nie będę musiał potem zmieniać. Głównie chodzi mi o eq dodające m lvl, (ew. lekkie rzeczy z defem) z którym będę mógł spokojnie huncic dobre stworki, nie martwiąc się o waste. Gram na serwerze non-pvp, więc nie martwić się o PK.
|
------------------------------------------
100 post - 11 lipiec 2011 16:42
200 post - 3 sierpień 2011 15:03
300 post - 14 wrzesień 2011 19:07
400 post - 11 października 2011 16:41
|