Zobacz pojedynczy post
stary 02-05-2011, 14:05   #2227
Żyłka
Użytkownik Forum

Żyłka's Avatar

Data dołączenia: 18 12 2004
Lokacja: Legnica

Stan: Niegrający
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez ruszek Pokaż post
No ta, czyli jak np. mówię "Słucham Metalliki" to jest to liczba mnoga ? Nie szukaj na siłę zaczepki, bo dobrze wiesz że mistrzem polskiego nie jesteś...
Czy ty jesteś upośledzony? Odpowiedz mi bez żadnych osobistych wycieczek w moją stronę, po prostu chcę wiedzieć, jak mam odbierać tego posta.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez robek
No to napisz to po polsku, ten sam kontekst z tymi samymi slowami, czekam. Wiesz co to dialektyzmy? Jest to jak najbardziej po polsku.
To jest forum ogólnopolskie, a nie - jak być może ci się, błędnie zresztą, wydaje - regionalne, więc nie widzę najmniejszego sensu w zasłanianiu się jakimikolwiek dialektami z różnych zakątków kraju. Analogicznie do tej sytuacji ja mógłbym sobie wejść w tym momencie na jakieś anglojęzyczne forum i napisać tam posta w całości po polsku, a potem mieć pretensje do wszystkich, że nie potrafią mnie zrozumieć. Gdyby pojawił się tutaj jakiś Ślązak i usiłował porozumiewać się przy użyciu swojej gwary, pewnie nie zrozumiałbyś choćby połowy słów, jakimi by się posługiwał - zakładając oczywiście, że sam nie jesteś Ślązakiem.
Żyłka jest offline   Odpowiedz z Cytatem