Zobacz pojedynczy post
stary 08-05-2011, 21:21   #46
Thero
Użytkownik Forum

Thero's Avatar

Data dołączenia: 30 12 2004

Domyślny

Jasne. Podoba mi się Twoje zdanie. Zdziwi Cię pewnie, że się z nim zgadzam. Gurala lubię, ale jeśli przeczytałbyś moje wcześniejsze posty - Ostrego też.
Różnimy się tym, że ja u Ostrego widzę dużo wad. Jak m.in. :
- pisanie populistycznych tekstów (przykład: jacy to politycy są źli, podczas gdy nie ma on, ani żaden z nas pojęcia na czym polega ich praca),
- pozowanie na człowieka, którego nie stać na spodnie za 300zł (wtf?),
- "oddałbym jeden wers za wszystkie Magika" - tak, kvrwa na pewno by oddał. Wers dla poklasku fanów z gimbazy.
Nie podoba mi się robienie z jego osoby autorytetu moralnego, intelektualisty, bo on nie mówi nic odkrywczego. Nie nawinął niczego, co nie byłoby powiedziane wcześniej. Lubię jego muzykę, jarałem się nim dosyć długo i znam na pamięć jeszcze sporo z jego piosenek, ale żeby nazwać go artystą musiałbym chyba upaść na głowę. Ze trzy razy.

Cytuj:
Co ma plucie jadem do przekazu jakze to swietnej piosenki pale majki...
Zarzucanie, że dla mnie ta piosenka ma ten tajemniczy i mityczny "przekaz".

Cytuj:
Nie chca go puszczac bo jest specyficzny na swoj sposob - ma swoj sposob widzenia, ktory w wiekszosci mediom sie nie podoba. Oni wola promowac kogo innego, to wszystko. Nie wiesz jakim sposobem to wszystko teraz dziala?
Nie wiem, powiedz mi. Albo czekaj, zgadnę. Modnie jest teraz chyba sądzić, że tych wyjątkowych, inteligentnych ludzi radia i TV chcą cenzurować, ponieważ się ich boją. Jakaś teoria spiskowa. Zgadłem?
Słuchaj, oni sami nie nagrywali teledysków do jego klipów i nie wysyłali sami do siebie jego piosenek. Rozumiesz?

Sam to nazwij - populistyczne blablabla. Pozowanie na niewiadomokogo. Na JTTS też był taki kawałek, gdzie jechał po polskim Show Biznesie. Żałosne z jego strony. IMO.

Cytuj:
w takim razie rozumiem, ze dge uwazasz poniekad jako bozka rapu po tym kawalku
Nadinterpretujesz. Mnie tylko wkurza idealizowanie zwykłych grajków.

Cytuj:
Jest gwiazda nie dzieki temu, ze dissuje innych, ze spiewa o pieniazkach i dziewczynach, tylko wybil sie dzieki swojej wytworni, swoim bitom, swoim pogladom, swoim tekstom.
Jak takie poglądy jak on ma co drugi na blokach. I właśnie on rapuje o pieniądzach itp. tylko z pozycji "oni cipy, a ja nie".
http://www.youtube.com/watch?v=o2jLHf_L6ew Tu jest ładny wers o hipokryzji Adama.

Cytuj:
A najbardziej mnie smieszy to, ze masz w powazaniu kawalki Ostrego nie widzac w nich przekazu, a samemu podoba ci sie prze ambitny kawalek gurala z grubych jointow 2.
Nie szukam przekazu u osiedlowych myślicieli hehe. Rapu słucham dla przyjemności. I Ty też tylko nie wiem, czy zdajesz sobie z tego sprawę. Gdyby ostry miał słabe bity - prawdopodobnie byś nie polubił.
Thero jest offline   Odpowiedz z Cytatem