Zobacz pojedynczy post
stary 09-05-2011, 08:44   #49
Thero
Użytkownik Forum

Thero's Avatar

Data dołączenia: 30 12 2004

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez robek Pokaż post
Ja nie mowie, ze nie ma wad. Zalezy tez kogo okreslasz artysta.
Definicja z Wikipedii mi się podoba. "Artysta to osoba tworząca (wykonująca) przedmioty materialne, lub utwory niematerialne mające cechy dzieła sztuki."
Czyli, wg mnie coś więcej niż polski rap. Też nie znam nikogo kto by siedział np. w muzyce klasycznej i uważał któregoś z polskich raperów za artystę. To są po prostu rzemieślnicy, lecący utartymi ścieżkami, naiwjający na standardowe tematy, robiący piosenki podług dawno opracowanych reguł, często ściągniętych z Zachodu. Najwyżej moim zdaniem był Grammatik. Szkoda, że Eldo okazał się hipokrytą i klaunem robiącym aferę z małych pomyłek w starych wywiadach z hh.pl.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez robek Pokaż post
Bym nie polubil.. jest jak jest, lubie go glownie za bity.
Zauważyłem u siebie jakiś czas temu, że jeżeli chodzi o rap, to tekst może być bez sensu. Ważne, żeby były rymy, płynne flow i dobry podkład. Storytelling do mnie nie przemawia. Tak chyba jest z większością. Gural ma to do siebie, że składa rymy jak nikt inny, dlatego miło się go słucha. + oczywiście bity Matheo, które miażdżą.

Cytuj:
Teraz ty sie pochwal czego sluchasz ;p
Dałbym Ci link do lastfma, ale tam jest może z 1/3 tego co słucham w ciągu dnia i dużo zespołów, np. Led Zeppelin w ogóle się nie chce tam scrobblować.
Wszystkie popularniejsze gatunki. Z polskiego rapu przesłuchałem naprawdę sporo, ale nie jest to mój ulubiony typ muzyki, nawet nie mam żadnej rap płyty. a Ty masz coś OSTRa na przykład?

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Erverse Pokaż post
Ale się za takiego nie uważa.
Cześć. Pogadamy może za parę lat.
Thero jest offline   Odpowiedz z Cytatem