Zobacz pojedynczy post
stary 05-03-2005, 10:42   #19
Shanhaevel
Użytkownik Forum

Shanhaevel's Avatar

Data dołączenia: 27 08 2004
Lokacja: Uwiędły Las

Shanhaevel ma numer GG dam na pw.
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Caerlionne
Chce sie w koncu dowiedziec, czy tylko mi w glowie legna sie takie dziwne pytania. Czy ja jestem nawiedzony. Mianowicie, dosyc czesto nachodza mnie jakies dziwne pytania i to w najmniej odpowiednich momentach. Dla przykladu, mam francuski, a tu ni tego ni z owego, pojawia sie pytanie "Czy istnieje Bog?". I wtedy potrafie sie wylaczyc, trace kontakt z rzeczywistoscia. To tylko przykladowe pytanie, jest wiele innych, m.in. "Jak i dlaczego powstal swiat?", "W jaki sposob pojawilo sie zycie?". Niby byly jakies bakterie i tak dalej... Ale wszystko ma swoj poczatek, skad sie wziely te baterie i inne male zyjatko. Czy sa tacy ludzie jak ja, czy ja mam jakies schizy po prostu. Jesli sa tacy, to niech pisza swoje pytania, zamieszczaja swoje teorie.

Czuje ze jestem jakims psycholem...

[Edit] Jak dobrze wiedziec ze nie jestem psycholem...
Na początku było Słowo... a później kura, jajko itd.

@up
Ja jakoś sobie nie wyoobrażam czym oni mogliby sobie płacić... Zbożem by płacili rolnicy, węglem górnicy? Właśnie o to chodzi, żę pieniądz jest potrzebny i akceptowany wszędzie. Bo na co strażakowi tona węgla?

EDIT:
Co do powstania wszechświata...

Wiemy, że istnieją Czarne Dziury, yep? One "pożerają" wszystko, łącznie ze światłem. Jak wiadomo nic w przyrodzie nie może się anihilować... Czyli gdzieś ta wchłonięta energia musi mieć ujście. Może w innym wymiarze... Więc czemu nasz Big Bang w czterowymiarowej czasoprzestrzeni nie mógł powstać w wyniku rozładowania energi Czarnej Dziury w innym wymiarze?

To tylko domysł...

Ostatnio edytowany przez Shanhaevel - 05-03-2005 o 10:55.
Shanhaevel jest offline   Odpowiedz z Cytatem