Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ashlon
Unia jako zamysl ma bardzo wiele pozytywnych aspektow, chociazby takich jak swobody przeplywu towarow, uslug, kapitalu i pracownikow, czy tez powiazane z nia projekty Europejskiego Obszaru Gospodarczego i strefy Schengen. Problem jest natomiast taki, iz zamiast trzymac ten kurs, to do "koryta" dorwalo sie lewactwo (przykladem moze byc Barroso i Ashton). Korzystajac z wplywowych funkcji obrali kurs na swoiste socjalistyczne quasi-panstwo, ktore z jednej strony jest panstwem, a z drugiej (dzieki, niestety slabnacemu, oporowi panstw europejskich) jest takim niewiadomo-czym.
|
Owszem, takie rzeczy są potrzebne, swobodny przepływ kapitału i towarów, ale nie by ograniczać czyjąć produkcję czy dyktować warunki podukcji artykułów różnej maści. "Stasburgerom" w dupie się popszemieszczało, jeżeli sądzą, że może dyktować warunki niepodległym narodom, takie działania są niebezpieczne.
Cytuj:
Zaskoczę cię - nie każda panna patrzy na portfel jako wyznacznik atrakcyjności mężczyzny. Przynajmniej ja taka nie jestem.
|
Nie zrozumiałaś mnie, chodzi mi o pieniądze, które są potrzebne na wygodne życie mniej więcej 3000 - 4000 zl miesięcznie (ha w polsce tyle mieć na start), tyle by facet mógł zarobić bez udziału kobiety. Wiesz to niezbedne minimum by założyć rodzine, a w każdym bądź razie nie zabroniłbym kobiecie pracować, tyle że byłoby to po prostu mordęga gdy 2 ludzi pracuję daleko od sb w izolacji i musieliby wychowywać dzieci - nie wyobrażam sobie takiego życia, sądze że takie małżeństwa szybko się rozlatują, nie oszukujmy się.
Co by nie mówić, to nie epoka edwardiańska czy wcześniejsza, by kobiety nie miały prawa głosu, rozwoju, rozwijania pasji. Janusz ma po prostu rację, zamiast móc wybrać drogę jaką chcielibyśmy podążać, żona i mąż muszą ładnie ujmując zapi***ać by utrzymać rodzine, by nie kłócić się o pieniądze, by po prostu zdrowo żyć. Ale i to nie jest pewne, bo jak wiemy 40% naszych dochodów zabiera nam rząd już przy wypłacie.
Cytuj:
W dodatku praktycznie jest niedoceniana przez mężczyzn - przecież sprzątanie/gotowanie to obowiązek i tyle. Dlatego, przynajmniej ja, nie zamierzam zamykać się w domu, gdyż zbyt często prowadzi to do niezdrowych sytuacji.
|
Widziały gały co brały. xD
Na pewno wiemy, że w relacjach małżeńskich nie będziemy nigdy na 100% pewni. Społeczeństwo się zmienia i jak tak lawinowo będzie brakować szarych myszek, tym większy szacunek i wyjątkowość będą za kobietą w domu przemawiały - to czysta natura człowieka.
Cytuj:
Poza tym, co zrobić w sytuacji, gdy mężczyzna się rozmyśli i zostawi kobietę? Bez doświadczenia, wykształcenia, praktycznie niczego, może owocnie szukać sobie jakiejś pracy..
|
Powiesić dziada, a późnie dać swiniom do koryta. ; )
Takich rzeczy się po prostu nie robi. ; P