Na start nigdy tyle nie dostaniesz, lecz po paru latach dobrej pracy - czemu nie? Jest to całkiem realne. Poza tym, 'wybierając' sobie faceta nie sprawdzam jego zarobków.
Wychowałam się w rodzinie, gdzie oboje rodziców pracuje, praktycznie od zawsze. Praktycznie innych rodzin nie znam. Jednak ani ja, ani znajomi nie narzekają na ten stan rzeczy, nawet nie wiem, czy chciałabym, by mama siedziała w domu.
Niestety, takie sytuacje się zdarzają i dopóki pan JKM nie wymyśli sposobu, by w takiej sytuacji 'uratować' kobietę to niestety, taka sytuacja, gdzie kobieta zostaje w domu zawsze będzie dla niej niekorzystna. Do tego dochodzi coś takiego jak śmierć współmałżonka, gdzie także praktycznie zostaje sama bez środków do życia.
Poza tym, niby JKM tak to 'promuje'. Lecz która partia nie chce (przynajmniej w planach wyborczych) podniesienia płac, poziomu życia i takich bzdur? Chyba każda. Tak więc jeśli ich plany się spełnią to fakt faktem, kobieta będzie miała możliwość zostania w domu.
Fakt jest jeden. Jak już stwierdziłam - wypowiedź 'kobieta ma być w domu' całkiem skreśla polityka w mych oczach.
@Quezacoatl
W teorii istnieją też alimenty na żonę. Jednak praktycznie są nie do wyegzekwowania. Dodatkowo, każdy sąd w Polsce stwierdzi, że skoro kobieta jest zdrowa to ma iść do pracy a nie zdzierać kasę z biednego faceta, który chciał tylko znaleźć sobie młodszą. Nawet jak wygra jakieś pieniądze jaką szansę ma na ich zobaczenie?