Zobacz pojedynczy post
stary 27-05-2011, 12:29   #7
Lord Dreathan
Użytkownik Forum

Lord Dreathan's Avatar

Data dołączenia: 06 08 2004
Wpisy bloga: 4

Stan: Niegrający
Lord Dreathan ma numer GG 5945841
Domyślny

Wlasnie nie. Empik ma imo bardzo realne szanse zeby przegrac pozwy.
na ich stronie "3. Ceną wiążącą i ostateczną jest cena produktu podana na stronie Sklepu Internetowego empik.com w chwili składania zamówienia przez Klienta;"

Dodatkowo rzecznick ochrony praw konsumenta mowil ze sprzedawca musi sie wywiazac z umowy, w momencie jak doszlo do jej zawarcia. ( czyt. zlozenie zamowienia) To co pograza empik to wlasnie ten punkt 3, oraz wyslanie na maila, potwierdzenie zlozenia zamowienia gdize dokladnie widac co bylo zamowione oraz kwota do zaplaty. Inaczej by nie wysylali po 12 listow poleconych na jedna osobe. Jak dla mnie to oni sraja w portki, bo doskonale wiedza ze klienci maja prawo isc do sadu i ze prawo stoi tutaj wyraznie na korzysc klienta.
Dodatkowo, bylo jak byk napisane ze cena z 1000 zl zmieniona na 50. Co podobno takze ich pograza ( nie jestem znawca prawa) W dodatku wszystko sie dzialo w nocy, wiec mozna bylo to wziac za jakas nocna wyprzedaz czy cos takiego.

Swoja droga byly podobne sprawy, gdize koles kupil na allegro auto za 10 zl, bo sprzedawca zle przecinek zrobil i mialo byc 10 tys zloty. Poszedl do sadu i wygral. Bylo kilka podobnych spraw, w znaczacej wiekszosci, "klienci" wygrywali.

"We are falling - falling to rise"

Ukryty tekst:
[b] Pomogłem? Wkurzyłem? Mam fajny nick? Zostaw po sobie ślad w postaci NOTKI

Ostatnio edytowany przez Lord Dreathan - 27-05-2011 o 12:42.
Lord Dreathan jest offline   Odpowiedz z Cytatem