Zobacz pojedynczy post
stary 30-05-2011, 02:30   #1150
ponczus
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 19 10 2003
Lokacja: Spod Budki z Piwem

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Bahzell
Świat: Chromaggus
Poziom: 80
Skille: 400/400
Domyślny

Te nic nie znaczące cyrki w okół mojej osoby były de facto włączeniem mnie do pewnego stylu, tradycji sposobu myślenia zanim jeszcze zacząłem zwracać uwagę na cokolwiek poza grzechotkami Chrzest to jest bodajże najważniejszy sakrament, a nie masz wyboru czy przyjąć go świadomie, z pełnymi zyskami i konsekwencjami.

Apostazja jako taka to jest odejście od wiary. Żeby było śmieszniej apostatą można nazwać osobę nie chodzącą do kościoła czy też wręcz nie wierzącą w kościół. Mówiąc inaczej nie przekreśla sakramentów które się odbyły (czyli dla KK zawsze będziesz ochrzczony i bierzmowany) a pokazuje twój stosunek do nich oficjalnie.

Cytuj:
A co kosciol robi z moimi danymi? Nie wiem, ale co moze zrobic z takimi danymi jak moje imie i nazwisko, imiona moich rodzcow i data urodzenia? To juz wiecej informacji wysylam do kazdego potencjalnego pracodawcy...
Primo: pracodawca musi postępować zgodnie z prawem w stosunku do twoich danych osobowych, KK nie, bo go to prawo nie obwiązuje.

Secundo: to jest kopalnia danych. Księgi parafialne są w Polsce jedynym rzetelnym sposobem odnajdywania danych do lat 40tych XX wieku. Jest tam dokładny zapis historii rodzin, danych dotyczących wszystkich wydarzeń w rodzinie związanych z KK. Wyobraź to sobie jako spis powszechny w weresji ultimate.