Cytuj:
Oryginalnie napisane przez _WrD_
Nie, zmiana hextechów to było posunięcie przeciw kretynom nie umiejącym grać, którzy abusowali overpowerness hextechów i to było jedyne, co potrafili zbudować. Ciekawe w jaki sposób znerfią Eve.
|
Imo znerfia jedynie ad eve, gdyz w late game bez itemow na atk speed z ulti ma bodajze 1.9, co jest lekka przesada (budujesz czysty dps, napieprzasz co 0,5s~, gdzie zaden champion pewnie oprocz koga nie ma takiego przeliczniku).
Pepeszka, vlada wg mnie rusza tylko z cooldownem Q gdyz jest w mid game bardzo przesadzony (na 9 lvlu vlad z itemami na cdr/blue + rewolwer jest nie do utrzymania). Ewentualnie dalej cos z tym W, ale watpie, gdyz po tylu nerfach wg mnie jest wystarczajaco zbalansowane.
Jarvan tez jest lekko op, ciagle budujac go na pure off tanka (hp - warmog, mallet)+sama atma mozna zrobic taki dmg z pasywki ze glowa boli. Z innymi offtankami typu olaf az tak zle nie jest.
Vayne za to dostanie drugiego zasluzonego nerfa, mimo ze fajnie mi sie nia wymiata (op postac w koncu) lekkiego nerfa na W powinna ciagle dostac, do tego troszke mniejszy dmg z Q, bo za bardzo jej wchodzi w squishe w early. Nieraz nie do skontrowania w wielu wypadkach. Tak czy tak glowna jej moca jest ulti (bonus do ad)