Zobacz pojedynczy post
stary 15-07-2011, 15:24   #1
Julian_xD
Użytkownik Forum

Julian_xD's Avatar

Data dołączenia: 15 07 2011

Żarówka Jaka postać jest najlepsza na FACC?

Tak jak w temacie.

Tak, wiem, że były podobne tematy, ale są już one sprzed około 4 lat i nie są już zbytnio aktualne. Teoretycznie mówi się 'graj tą postacią, która najbardziej lubisz', a ja mam troszkę inaczej. Potrafię przystosować się do każdej postaci, jeśli chodzi o Tibię.

Grałem już każdą postacią i każdą osiągnąłem co najmniej 40 lvl, lecz to było już bardzo dawno, a teraz zostały wprowadzone bardzo liczne zmiany. Obecnie posiadam palka na 50 lvl ( skille 79/63 z Paladin Armorem ), oraz knighta też na 50 lvlu ( skille marne, ledwo jakieś 63/63, marne dlatego, że knight był moją pierwszą postacią na nowym koncie i zależało mi na szybkiej kasie, więc 50 bez problemu wszedł na Ghoulach pod Cycami niedaleko Thais. Miałem zamiar skillować, lecz później doradzałem się ludzi na chacie i doradzili, że knight ma najmniejsze hity w całej grze i że nie może solować najmocniejszych potworów w grze, a mi właśnie na tym zależy najbardziej ).

Jeśli chodzi o sorc/druid, to ludzie pisali, że jak się nie ma PACC'a, to w ogóle nie ma sensu ruszać tych dwóch profesji.

Palem gram dość długo, powiedzmy, że około 2 lat. Nie mam żadnych zastrzeżeń do tej postaci, bo jest ok, ale martwi mnie to, że jak będę chciał solować jedne z lepszych potworów w grze, to będę musiał posiadać Assassin Starsy, które są bardzo drogie. Dlatego się zastanawiam, czy palek nie jest 'waste klasą'. Knight ma spokój, broń zmienia raz na jakiś czas, potem już w ogóle, co dużo go nie kosztuje i wszystko się zwraca, lecz znowu knightem skilluje się 3x dłużej niż palkiem i to mnie też trochę zniechęciło.

Moją pierwszą postacią w ogóle był sorc.

Na koniec chciałbym jeszcze dodać, że wzorowałem się troszkę na tym:
Hunt paladyna w Formorgar Mines: http://www.youtube.com/watch?v=AzRLXB0AJDg

Hutn knighta na potworkach podobnych i poziomu tego samego, co Formorgar Mines: http://www.youtube.com/watch?v=f5YDHO4fQKw

Jestem po prostu w szoku jak widzę, jaką kosę na filmiku robi knight, a jak pal ssie. Do tego pal dostaje ostro po dupie, cały czas jest ostro zjeżdżany, a taki knight nie dość, że ma małe waste, to jeszcze mega szybko ubija kox moby, ma z tego szybki exp, pewnie dużo kasy, dobry loot, traci niewiele hp no i potrafi udźwignąć nawet 3 Behemoty na klate... Przez to tak bardzo się zniechęcam nad palkiem.

Wiem, że bardzo się rozpisałem, ale nie miałem innego wyjścia Proszę o pomoc i wszelkie porady.

Czyli w skrócie - poszukuję postaci dla FACC, która jest w stanie solować silne potworki, którą gra się przyjemnie, która nie ma jakiegoś wielkiego waste i którą ryzyko na śmierć podczas expa na kox mobach jest baaaardzo małe.

Z góry dzięki.
Julian_xD jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.