Zobacz pojedynczy post
stary 05-03-2005, 15:33   #166
Bobi
Użytkownik Forum

Bobi's Avatar

Data dołączenia: 27 09 2004

Domyślny

Witam. Popieram autora tematu. Ja sam jestem wielkim fanem historii/kultury japońskiej. Sam się przyznam, że nie wpadło mi do głowy aby ulepszyć katane ale popieram ten pomysł. Katana była w pewnym sensie (odważe się użyć tego słowa) duszą samuraja. Proces jej tworzenia był za***iście długi porównując z czasem tworzenia normalnego miecza. Katana powinna być conajmniej lepsza od serpent sworda. A dla zainteresowanych. Zanim taki samuraj szedł se na bitwe robił coś co porówując z rycerzami europejskimi było całkiem nie do pomyślenia. Mianowicie... BRAŁ KOMPIEL. Potem nakładał bawełniane kimono, potem jeszcze jedno kimono i krótki spodenki i nakolenniki po czym nakładał zbroje która składała się z wielu pojedyńczych części. Samurajowie byli daleko bardziej honorowi niż rycerze europejscy. Jeśli taki statystyczny Kowalski był samurajem i przegrał bitwe/zawiódł swojego pana popełniał seppuku czyli rozcinał se brzuch. I jeszcze jedno! Nie pieprzcie mi tutaj, że samurajowie walczyli jedną kataną. Wielokrotnie walczyli dwoma! Wogóle samurajom zależało aby przestraszyc przeciwnika wiec zakładali odpowiednie- straszliwe masko-hełmy. I na koniec. Gdyby nie *******eni amerykanie i ich rządza interesów piękna tradycja samurajska przetrwałaby dłużej. To by było na tyle. Mam nadzieje, że dowiedzieliście się czegoś dzięki mnie a ja się ciesze, że mogłem sie z wami podzielic moją wiedzą. Prosze nie krytukujcie Khana za ten temat bo zgadzam się z nim i jest mi smutno gdy miesza sie z błotem jedną z najpiękniejszych rzeczy na świecie- kulture japońską....
Bobi jest offline   Odpowiedz z Cytatem