Zobacz pojedynczy post
stary 27-07-2011, 19:55   #26
Masterwizard
Użytkownik Forum

Masterwizard's Avatar

Data dołączenia: 17 01 2011
Lokacja: Rookgaard

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Rookstayer
Świat: Silvera
Poziom: 106
Skille: Dst25
Poziom mag.: ;]
Domyślny

Zupełnie nie mam na myśli tego, że jako 16-latek musisz być ograniczony czy też głupi i już na pewno moim zamiarem nie było Cię obrazić. Stwierdzam jedynie czyto praktyczne fakty co robiłeś w czasie, gdy powstała gra i później również. Nie posiadasz w związku z tym doświadczeń ze wcześniejszych faz gry. Z Twoich wypowiedzi wynika, że masz czyste uprzedzenie wobec Rookstayerów, co teraz dopiero wyszło: "Nawet sam tego doświadczyłem grając pierwszy raz w Tibie."
To, że pierwsi Rookstayerzy byli pierwsi nie oznacza, że są "nader wspaniali". Każdy doświadczał trapowania, okradania również - i ja także - i wcale nie musi to być gość z 80 lv...2 lv także potrafi sporo zdziałać jeśli używa ciut głowy. Twoje słowa jednak wynikają z osobistego uprzedzenia, ponieważ wielu ludzi i zapewne Ty także doświadczyłeś "ZUA", z którego chciałeś jak najszybciej uciec na mainland - i ja to rozumiem. Ale naprawdę spójrz czasami na tych, którzy na przykład są pomocni. To gra morpg, społeczna, gdzie jak w społeczeństwie są różni ludzie.
Czy tylko dlatego, że w przeszłości znielubiłeś ludzi na Rooku, powiedzmy w tym Rookstayerów to oznacza, że chciałbyś wszystkim wszystko odebrać? Na to pytanie nie odpowiadaj, ale postaw je sobie i odpowiedz na nie po cichu....
Nie kontynuujmy tych wątków, bo to wybiega już poza temat, a i przecie się nie pozabijamy Masz prawo do własnego zdania, chciałem Ci jedynie naświetlić, że pałanie nienawiścią do ludzi stąd nie ma sensu, bo zawsze znajdą się lepsi i gorsi od nas.

Czyń swoją Wolę, niechaj będzie całym Prawem...
Miłość jest Prawem, Miłość podług Woli...

17 czerwca 2011r. logując się do gry dowiedziałem się, że konkurs na tibia.com... inaczej: Premium Account Your premium time expires at Jun 11 2012, 22:19:39 CEST. Mater Dei!!!!!! Oo

21:56 Waleczna Rigia [2]: ty jestes synem garbatego pajaka
Masterwizard jest offline   Odpowiedz z Cytatem