Zobacz pojedynczy post
stary 13-08-2011, 21:45   #3
CytrynowySorbet
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 23 02 2008
Lokacja: Szczecin

Domyślny

Cytuj:
Ugrupowanie Anonymous, które zapowiedziało zniszczenie najpopularniejszego na świecie serwisu społecznościowego, poinformowało, że na razie ma na celu inne internetowe potęgi. Czy to oznacza, że użytkownicy Facebooka nie muszą się obawiać końca serwisu?

Anonymous to grupa znana chociażby z cyberataku na firmę Sony. Hakerzy oświadczyli kilka dni temu, że zaatakują Facebooka i 5 listopada 2011 roku zniszczą najpopularniejszy na świecie serwis społecznościowy. Jak poinformowało Polskie Radio, na jednym z kont na twitterze grupa napisała, że póki co woli zmierzyć się z prawdziwymi potęgami, a nie serwisami, których sama używa.

Cytuj:
Są ważniejsze cele, niż Facebook - napisali Anonimowi.
Co w takim razie z nagraniem, które pojawiło się na YouTube? Hakerzy przyznają, że odpowiada za nie kilku członków grupy, jednak nie mają oni poparcia wśród większości Anonimowych. Anonimowi. Jak informuje Polskie Radio, grupa w kilku wpisach na portalach społecznościowych poinformowała, że na razie nie zamierza atakować Facebooka.
Źródło może i do dupy, bo GG News, ale dzisiaj kątem oka ujrzałem taki tytuł, a jak zobaczyłem ten temat, to mi się przypomniało.
CytrynowySorbet jest offline   Odpowiedz z Cytatem