Zobacz pojedynczy post
stary 19-08-2011, 11:10   #1260
poldek_p
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 19 07 2006

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gtyk Pokaż post
No i tak laicko dodam jeszcze od siebie, że jeżeli mam dwie przeciwstawne opinie, jedną pana Cukiernika, doktoranta przygotowującego pracę o zarządzaniu publicznym w Nowej Zelandii, który wybitnie ma tendencje w kierunku polityki JKM, mówiącą, że Polska traci na członkowstwie w UE, a z drugiej opinie profesorów, czy profesorów uniwersyteckich UAM, z którymi mam zajęcia, siedzących w tej tematyce bardzo głęboko, których prace i opinie są znane i szanowane nie tylko w Polsce, piastujących np funkcje doradcy komisji spraw zagranicznych sejmu, twierdzących, że UE mimo wszystkich swoich, licznych mankamentów, jest tworem korzystnym i dającym Polsce zyski, to zwykła logika i rozsądek nakazuje mi wierzyć tym drugim
To pewnie ci sami profesorowie są (byli) wielkimi zwolennikami euro w Polsce . Argumentum ad numerum nie raz zawodził i będzie zawodzić. Dodatkowo nie traktujmy tego sporu JKM vs ekonomiści, bo jest całą masa ekonomistów popierających postulaty Korwina. A jest w dużej mierze dlatego ,że w środowiskach naukowych istnieją (jak wszędzie) pewne mody . Zresztą słysząc wywody pana Kołodki i walke pana Krugmana o pakiety stymulacyjne ,który nic nie dają , średnio wierze tym mainstreamowy ekonomistom .
poldek_p jest offline   Odpowiedz z Cytatem