Cytuj:
Oryginalnie napisane przez janek@
Już wolę przedmioty pod lifesteal, tylko tutaj kłopot. Czy te 15% sumuję się z kolejnymi 15% i to oddaję mi w hp 30% tego co uderze? I czy ten dodatkowy bonus w tym mieczu zwiększa się współmiernie z ilością tych mieczy?
Zacytuję "Zyskujesz 1 obrażenie i 0,25% kradzieży życia za każde zabicie. Maksymalnie +40 obrażeń i 10% kradzieży życia. Bonusy znikają po śmierci." - Czyli jeżeli zabiję 40 (chyba chodzi również o npc?) to czy w moich 3 mieczach zyskam dodatkowo 120 ataku i 30% kradzieży? Coś mi się wydaję za łatwo, gdyby mieć takich 6 mieczy to moja postać byłaby niezwyciężona. 
|
Sumuje. Generalnie jeśli nie jest napisane UNIQUE albo UNIQUE PASSIVE, to się stackuje. Jeśl masz 2x Bloodthirstery i zabijesz 1 creepa, to dostaniesz bonus do obydwu. (swoją drogą, kiedyś miałem w teamie Vayne z 3x nastackowanymi do maxa Bloodthirsterami, PD i BC - miała coś ponad 450 AD i tak się leczyła, że solo zaliczyła Quadra killa

). Ale czy niezwyciężona... wystarczy jedno CC na ciebie i padasz (jako, że jedyna twoja defensywa to lifesteal, a nie atakujesz = nie masz defensywy).
Cytuj:
I jeszcze jedno pytanie, czy składanie przedmiotów wychodzi taniej niż kupno od razu w shopie?
|
Nie ma znaczenia. Koszt ten sam.
Cytuj:
Co powiesz o inwestowaniu w Hextech Gunblade dla postaci dystansowych? Dmg' dmgem, ale on również ma life steal i bonus do spowolniena na 3 sekundy aż o 50%. No i co to jest to "wamp skill/wampiryzm zaklęć"? Kradne tym Bufy przeciwnika? : d
|
Hextech jest itemem raczej dla championów hybrydowych (Jax, Irelia, Akali np.). Spowolnienie ma też Trinity Force, jeśli ci już na tym tak zależy, a najlepiej jakbyś po prostu farmił Red Buffa.