Temat: Trapowanie
Zobacz pojedynczy post
stary 21-08-2011, 15:39   #15
Masterwizard
Użytkownik Forum

Masterwizard's Avatar

Data dołączenia: 17 01 2011
Lokacja: Rookgaard

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Rookstayer
Świat: Silvera
Poziom: 106
Skille: Dst25
Poziom mag.: ;]
Domyślny

Przykład trapowania "ratowych" Botów, które biją raty ( w tym tak pożądanego Munstera:S) i deponują grosiki w banku. Trap po obecnej aktualizacji, gdzie zmieniono wsio za bankiem. Trapa tego 10 min. temu zrobiłem sam, lecz gość, który stoi obok mnie delikatnie pomagał Miał przy tym niezłą zabawę - i dobrze.
Trap ten nie załatwia sprawy - powoduje jedynie, że boty po chwili wylogowywują się, później logują się ponownie i tak w kółko.

Na początek należy zablokować wyjście z banku i ewentualnie wytłumaczyć osobom znajdującym się w pobliżu, że blokuje się Boty (moze to zapobiec złośliwemu niszczeniu korytek):

Botterzy po wejściu i zdeponowaniu "kasy" w banku wracają pod schody.
Cały myk polega na tym, aby teraz wepchnąć Boty do pomieszczenia na górze i szybko zamknąć drzwi, boty mają bowiem tendencję do szybkiego podążania ku wyjściu, mimo że jest ono zablokowane przez korytka/kwiaty.

Następnie pchamy boty do pomieszczenia ze śniegiem i zamykami za nimi drzwi:

Całość (czy. święty spokój) działa do momentu, aż drzwi zarówno przy wyjściu z pomieszczenia, jak i przy wyjściu z całego kompleksu (blisko schodów) jednocześnie nie będą otwarte lub...do momentu, aż Bot nie zamieni się w żywego gościa, który wróci do komputera....

A zdjęcie poniżej z innego strapowania, wrzucam tu i doklejam. Zresztą jest to też w "Albumie"

Czyń swoją Wolę, niechaj będzie całym Prawem...
Miłość jest Prawem, Miłość podług Woli...

17 czerwca 2011r. logując się do gry dowiedziałem się, że konkurs na tibia.com... inaczej: Premium Account Your premium time expires at Jun 11 2012, 22:19:39 CEST. Mater Dei!!!!!! Oo

21:56 Waleczna Rigia [2]: ty jestes synem garbatego pajaka

Ostatnio edytowany przez Masterwizard - 23-08-2011 o 21:17. Powód: dodałem uśmiech^^
Masterwizard jest offline   Odpowiedz z Cytatem