blagam, niech mi jakis informatyk pomoze
to moj komp:
intel 4 2.8Ghz
radeon hd 4650
1gb ram
przestalem grac w lola od poczatku roku szkolnego. Po prostu nie wyrabiam, gdy na lini, w jakiejs 5 minucie mam powiedzmy od 7-20fps. W tfach to po prostu uzywam skilli na oslep, bo trudno o jakakolwiek celnosc przy 3-5fpsach. W procesach wlaczonego mam tylko lola, reszta to windows must-be. Probowalem jakichs game boosterow, czyszczenia pamieci itp.
Da sie cos z tym zrobic? Wystarczyloby mi to stale, powiedzmy, 19fpsow. Wtedy gra sie nawet plynnie i jest spoko. Czy bardzo pomoglby tutaj format (choc tak szczerze, staram sie tego za wszelka cene uniknac - naprawde mialbym baaaaaardzo duzo przenoszenia plikow, bawienia sie ze sterownikami itp...)?
Druga sprawa. Oczywistym jest, ze gdybym mogl, to kupilbym dwurdzeniowy procesor, gdyz no te slabsze nie sa drogie. Problem w tym, ze moja plyta nie obsluguje tych nowszych socketow czy jak to sie nazywa, tylko jednordzeniowki. Dobra, przeciez moge jakos uzbierac te grosze na nowa plyte... ALE NIE! Nie moge, bo mam karte graficzna z wejsciem AGP, co jednoznacznie wiazaloby sie z kupnem nowej karty. Niestety, na to wszystko nie mam kasy.
co robic, go
a, jeszcze, zapomnialem dodac. Lol oczywiscie smiga na najnizszych detalach z mozliwych. Wlasnie, istnieja jakies high-fps tekstury zamienne, czy cos? Nic nie moge znalezc.