Zobacz pojedynczy post
stary 18-09-2011, 11:11   #1301
Quezacoatl
Satyryk

Quezacoatl's Avatar

Data dołączenia: 22 08 2005
Lokacja: Tu i tam
Wpisy bloga: 2

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Cytuj:
Przed robieniem dzieci powinno się najpierw pomyśleć o zapewnieniu im środków do GODNEGO życia. Jak kogoś nie stać to po co je robi?
Nie wiem co starasz sie przedstawic. Obaj wiemy ze tak jest. I mysle ze zaden z nas nie wie dokladnie dlaczego, ani jak to efektywnie zmienic. Ja zaobserwowalem fatk, ty zadales pytanie retoryczne. Uznaje wiec ze z moim argumentem sie zgodziles.

Cytuj:
Jakie zalety? Może takie, że:
- poziom zacofania jest taki sam co był;
- rodzi się więcej dzieci, co powoduje zwiększenie głodu;
- spada śmiertelność (naturalna selekcja) przez co również zwiększa się zjawisko głodu.

Pompujmy w Afrykę więcej żarcia i leków to stanie się to samo co w przypadku Turków i Niemców, tyle, że na skalę całego kontynentu.
Powinienem byl troche dokladniej opisac o co mi chodzi. Kilka lat temu zaczeto inicjatywe "sustainable africa" gdzie starano sie znalezc dobre zrodlo witamin i mineralow dla niedozywionych czesci afryki. Banany wygraly z jablkami, gruszkami, sliwkami itd. jako ze mozna je uprawiac w podobnym klimacie oraz podawac malym dzieciom. Tak samo zaczeto dodawac do produkowanych w afryce bananow podstawowe szczepionki, jako probe zmniejszenia zachorowan na potencjalnie smiertelne choroby. Z tym ze te akcje nie maja nic wspolnego z "pompowaniem" w afryke.

Cytuj:
Na ZUS nie ma innej metody niż rozpieprzenie go w drobny pył. A obecne rozwiązanie nie jest bezpieczne bo blokuje gospodarkę, rozwój młodych ludzi i jest jednym z powodów migracji naszych specjalistów za granicę.
Migracja specjalistow za granice jest przede wszystkim efektem wysokosci plac. ZUS ma w tym niewiele do powiedzenia.

Zobaczmy co robi UK, gdzie tylu polakow ucieklo.
http://www.guardian.co.uk/money/2010...ry-all-workers
Zachecam rowniez do poczytania tego raportu.

Ostatnio edytowany przez Quezacoatl - 18-09-2011 o 11:24.
Quezacoatl jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.