Zobacz pojedynczy post
stary 11-10-2011, 18:00   #1359
Slythia
Blondynka

Slythia's Avatar

Data dołączenia: 02 05 2007
Wpisy bloga: 3

Domyślny

Pozwolę sobie zacytować:
Cytuj:
Konopie sa lepsze od aspiryny i moga zastapic 30% wszystkich swiatowych farmaceutykow
To jakim cudem działają lepiej od aspiryny a jakoś nie potrafią zastąpić jednego z jej głównych działań?

Z alkoholem przesadzasz. Jedno piwo raz na jakiś czas, kieliszek wina, dobry drink jeszcze nikogo nie wprowadził w uzależnienie, nie spowodował podniesienie poziomu agresji. Ja jeszcze żyję i raczej nikogo nie zabiłam, a abstynentką nie jestem.

Cytuj:
Tytoń przez baaaaardzo długi czas był w Polsce nielegalny
Dzieci palą, a potem w wieku 20 lat chorują na raka płuc. To normalne według Ciebie, że najbardziej szkodliwa substancja świata, nikotyna, która przy okazji najbardziej uzależnia jest legalna? Łyżka nikotyny = śmierć w ciągu minuty. Widziałeś składniki papierosa?
Jak alkohol w stanach albo obecnie narkotyki. Prawo nie jest wyznacznikiem szkodliwości substancji. Poza tym, skoro ktoś chce się truć to czemu mu tego zabronić? Poza tym, nie przesadzaj ze skutkami palenia. Jest wiele osób wypalających masę papierosów dziennie bez raka w wieku 20 / 50 / 70 lat. To, że palisz nie powoduje automatycznie raka.

Cytuj:
Więc powiedz mi dlaczego, załóżmy że alkohol też nie szkodzi. Ale dlaczego powodując wypadki samochodowe, morderstwa i samobójstwa, jest on legalny?
Nie szkodzi w małych ilościach. Jeśli wypijesz za dużo wody to także umrzesz, a jakoś delegalizacji wody nikt nie proponuje.

Jeśli zaś chodzi o kofeinę - mogę założyć się, że po wypiciu nawet 200 filiżanek kawy (fu) nic mi nie będzie. Kofeina, tauryna nie działają na mnie w ogóle.

Cytuj:
I nie chodzi mi tutaj o DELEGALIZACJĘ ALKOHOLU. Tylko o LEGALIZACJĘ MARIHUANY, która szkodzi na poziomie zupki chińskiej czy kofeiny.
Hm.

Cytuj:
Karanie za posiadanie duzych dawek alkoholu
Jak to ma się do tego?

Stosunek Palikota do kościoła akurat lubię. Rób sobie co chcesz, wierz w co chcesz, tylko nie próbuj mnie do tego zmuszać / kazać za to płacić / potykać się o to na każdym kroku.