Cytuj:
Nie szkodzi w małych ilościach. Jeśli wypijesz za dużo wody to także umrzesz, a jakoś delegalizacji wody nikt nie proponuje.
|
Tak samo się ma do marihuany. Nie szkodzi prawie nawet w dużych ilościach.
Cytuj:
Jeśli zaś chodzi o kofeinę - mogę założyć się, że po wypiciu nawet 200 filiżanek kawy (fu) nic mi nie będzie. Kofeina, tauryna nie działają na mnie w ogóle.
|
Cytuj:
Przedawkowanie kofeiny niesie za sobą poważne konsekwencje: przy przedawkowaniu powyżej 0,5 g powoduje silne pobudzenie psychoruchowe, przyspieszenie i niemiarowość serca, bardzo silne zwiększenie diurezy, nudności, wymioty i osłabienie. W skrajnych przypadkach (w silnym zatruciu) występują drgawki i porażenie ośrodka oddechowego. Dawka śmiertelna kofeiny dla dorosłego zdrowego człowieka wynosi 10 gramów, śmierć następuje zazwyczaj w wyniku migotania komór serca.
Dawka śmiertelna kofeiny przy podaniu doustnym dla człowieka to około 150 mg na kilogram masy ciała.
|
Cytuj:
Cytuj:
I nie chodzi mi tutaj o DELEGALIZACJĘ ALKOHOLU. Tylko o LEGALIZACJĘ MARIHUANY, która szkodzi na poziomie zupki chińskiej czy kofeiny.
Hm.
Cytuj:
Karanie za posiadanie duzych dawek alkoholu
Jak to ma się do tego?
|
Karanie za duże dawki, tzn. mocne dające powyżej 5 promili, a całkowite zakazanie to co innego. Nie wiem w jaki sposób myślisz jeśli uznajesz te dwie rzeczy za to samo, ale jesteś w błędzie
Cytuj:
Poza tym, nie przesadzaj ze skutkami palenia.
|
http://www.odczulanie.pl/images/sklad-papierosa.jpg
Cytuj:
Pozwolę sobie zacytować:
Cytuj:
Konopie sa lepsze od aspiryny i moga zastapic 30% wszystkich swiatowych farmaceutykow
To jakim cudem działają lepiej od aspiryny a jakoś nie potrafią zastąpić jednego z jej głównych działań?
|
Mówiłem że są lepsze, tzn. LECZĄ WIĘCEJ, A NIE TO SAMO....
Jaskra, epilepsja, dystrofia mięśniowa, zapalenie stawów, stwardnienie rozsiane, anoreksja, bóle stawów, depresja, bezsenność, zapalenie wątroby, rak, AIDS
I jest nielegalne legi ponieważ z leków ludzie mogą zrobić narkotyk... A szkoda... :/
Jako ogólny zbiór książek, mitów, faktów, polecam Ci to:
http://www.youtube.com/watch?v=T2-NBI_XKcM
Urywek z pełnometrażowego filmu który wiesz co? Został zakazany w wielu krajach....
OBEJRZYJ CAŁY ZANIM ODPISZESZ W JAKIKOLWIEK SPOSÓB NA MÓJ POST.