Zobacz pojedynczy post
stary 06-11-2011, 18:26   #3
Orbitt
Użytkownik forum

Orbitt's Avatar

Data dołączenia: 05 11 2011
Lokacja: Piła

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Vervigo
Profesja: Knight
Świat: Harmonia
Poziom: 20
Skille: 42/36
Poziom mag.: 3
Domyślny

1. Czy dla nowego na serwerze gracza będą występowały duże problemy z pieniędzmi, jeśli chodzi o każdą profesję (zakładając oczywiście, że teraz mam trochę kasy - lista itemów do sprzedania na samym dole)?
Według mnie to zależy od profesji. Grając profesjami magicznymi będziesz potrzebował dużo pieniędzy na runy, wandy / rody, poty i inne duperele. Duże ryzyko waste. Według mnie najlepiej jest stworzyć drugiego chara i botować* na fibuli.
Na moje pall ma najmniejsze wydatki, bo kupuje 100 HS/RS i jedziesz z koksem. Knight musi mieć cały czas najlepsze eq na swój lvl, dużo pieniędzy idzie na Uhy/Poty i inne, a przy tym skillowanie skutecznie odstrasza wiele graczy którzy kończą grę ~20 lvl. Sam gram Knightem, a skillowanie na NPVP do najprzyjemniejszych nie należy Ale za to najczęściej rozdziela loota, a i lootbagi można robić. Ogólnie po skillach 75/70 można porządnie grać.

2. Która z profesji najczęściej wychodzi na + (myślę, że w ciągu tych 3 miesięcy wbiję coś koło 100 lvla)?
Myślę, że jeżeli miałbyś zacząć od +100 lvla to Sorc i Druid. Ale do tego czasu to chyba Paladyn. Ba, grając moim Pallkiem (126 Secura) dorobiłem się 73 cc w niedługim odstępie czasu. Gdybyś miał czas i chęci, to Knight mógłby okazać się świetny ale skillowanie... Jestem za Pallem.

3. Jak zapobiegać waste na poziomach 8-100 (oprócz robienia lootbagów)? Chodzi mi tu głównie o postacie magiczne, bo knightem/pallkiem chyba będę w stanie zawsze wynieść coś więcej niż okrągłe 0.
Nie ma skutecznego sposobu, zaopatrzyć się w BWS i Obsidian Knife i lecieć drugim charem na dragi / minosy. Zawsze jest jakiś zysk. Jak będziesz mieć Pacca, możesz zrobić Postmana, a wtedy bulisz kasę z lootbagów (szczególnie
Mintwalin). Grając Pallem - możesz się śmiać, ale zbierałem nawet puste viale !
Jeden vial = 5 gp, czyli za 100 masz 500 gp. Z potków na początku wyciskałem jakieś 1K. Jak już wcześniej napisałem, gdy będziesz expił na fibuli, zbieraj również Carrion worm fang (35gp) i lump of dirt (10gp).

4. Ciągle mówimy o serwerze PVP (Danubia). Jak się ma sprawa paladyna (po promocji RP) w sprawach PVP?
Nie miałem promocji, ale grając Facc potrafiłem położyć 130 knighta czy też 95 Sorca (z większymi nie próbowałem) uważam to za spory sukces. Jednak nie będę się wypowiadał.

5. Przeważnie będę pekował z kumplem/kumplami, rzadko kiedy sam, więc kolejne pytanie - lepiej sprawdzi się sorc czy pal? A może knight?
Zależnie kogo będziesz pekował. Sorc będzie mieć przewagę nad Knightem bijąc go na dystans, to samo Pall. IMO sorc jest najlepszy do PVP, a jeszcze mając Blokera możesz daleko zajść. Skuteczne combo (SD + UE) . Druid tutaj niewiele odstaje, bo dużo wali z Exevo gran mas frigo, do tego SD i inne. Głos na Sorca.

6. Jak wygląda zarobek paladynem? Chodzi mi o zwrot, jakieś + lub ew. waste.
Zarobek wygląda tak, że idziesz, i albo masz szczęście albo jesteś w tył. Na Piratach leci dużo kasy, na Barbarianach również. IMO samotny exp jest trochę do dupy. Już lepiej wziąć sobie jakiegoś Druida żeby siochał. To samo Hydry, z tym że duże prawdopodobieństwo że przyniesiesz coś z K Seta lub Bohy czy W Helmet, czyli już ci się zwróci (w przypadku Bohów).
7. Czy sorc/druid rzeczywiście jest żałosną maszyną do zarabiania? (level 8-100)
Tu się nie wypowiadam, gdyż nie miałem Druida z lvl wyższym niż 40. I gra nie dawała mi przyjemności. Duże waste i zero radości. Nie potrafię nim grać.
8. Która z profesji sprawdzi się najlepiej pod względem:
- PVP?; Sorc
- expienia OPŁACALNEGO (z zyskiem)?; Pall/Knight przy dobrych skillach
- expienia SZYBKIEGO (bez zysku)?; Sorc/Druid
- expienia SZYBKIEGO & Z ZYSKIEM?; Knight przy dobrych skillach
- huntów/questów 1-osobowych?; Pall/Knight z dużym waste.
- huntów/questów grupowych?; Sorc/Druid
- tasków? IMO Knight

9. Jaka jest przydatność oraz jakie są zadania poszczególnych profesji? Czy na queście/wojnie sorc będzie bardziej potrzebny od paladyna (obaj to przecież shooterzy) itp.?
Najbardziej potrzebny tam jest Druid (leczenie) i Knight (bloker). Pall tu jest wg mnie na samym końcu.
10. Która profesja w tym przedziale levelowym jest w stanie najwięcej wyciągnąć expa na godzinę? Sorc bez zysku i z dużym waste. Pall trochę mniej ale z zyskiem (zależnie od skilli, inaczej się bije na dist 80 a inaczej na 60)
11. Czym wy kierowaliście się przy wyborze profesji? Jak wam się ona podoba? Zamienilibyście ją na jakąś inną?

Powiem tak, najlepiej grało mi się Pallem, ale nie gram już nim gdyż postawiłem sobie za zadanie wbić co najmniej 50 aktualnym charem (Knight). Pierwszą postać jaką zacząłem grać był Druid (wychodziłem z rooka tydzień z 8 dedami ). Wbiłem 21 i skończyłem grać. A jak przyszedł Pall, to dłuższe granie, pierwsze nocki (kiedy to była :d) wrażenia z questów (podnieta po Desercie) itp. IMO jak masz zacząć na nowym świecie bez niczego, to Pall, a jak masz zamiar kupić sobie na Allegro cc, to profesje magiczne. A po 100 lvl rzadko będziesz na +, chyba że wrócisz się na wcześniejsze expy/ ustawisz bota na 2 harze i jechane. Tyle ode mnie.
Pozdro.

Ostatnio edytowany przez Orbitt - 06-11-2011 o 18:29.
Orbitt jest offline   Odpowiedz z Cytatem