Zobacz pojedynczy post
stary 08-11-2011, 20:39   #13172
camperek1
Użytkownik Forum

camperek1's Avatar

Data dołączenia: 25 12 2009
Lokacja: Poznań

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Filip
Profesja: Elite Knight
Świat: Guardia
Poziom: 170
Poziom mag.: 9
Domyślny

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eur...#photo10690900

Koszulki na euro.
Do tego tekst na weszło:
Wiemy już w jakich koszulkach zagra reprezentacja PZPN w finałach mistrzostw Europy. Tak - reprezentacja PZPN, a nie reprezentacja Polski. Po raz pierwszy w historii drużyna narodowa na tak wielkiej imprezie zagra BEZ ORZEŁKA. Niestety, godło przegrało rywalizację z jakimś PZPN-owskim zawijasem, wymyślonym w dziale marketingu. Czekamy jeszcze, by odpowiednia związkowa komórka wymyśliła skoczną pioseneczkę, którą zastąpiony zostanie "Mazurek Dąbrowskiego". Na Euro 2012 wystawimy Francuzów czy Niemców, przebranych w koszulki niemające związku z Polską.

Jeśli przeanalizujemy ostatnie turnieje, w których braliśmy udział, to było tak. 2002 - orzełek...

2006 - orzełek i znaczek PZPN.

2008 - orzełek i znaczek PZPN.

2012 - tylko znaczek PZPN. Pieprzony znaczek PZPN, który NIKOGO nie interesuje. Równie dobrze mógłby tam być przypadkowy kleks, naklejka z chipsów albo smark z nosa. Jest to żenada, kolejny strzał w stopę, w kolano i w łeb. Hańba i kpina. Ale w sumie, może ten orzełek by niektórych zawodników palił. Może są tacy, którzy woleliby francuskiego koguta albo orła, tylko że czarnego, niemieckiego. Może wreszcie przyznano - TO NIE JEST REPREZENTACJA POLSKI, tylko drużyna Polskiego Związku Piłki Nożnej, złożona z podkupionych farbowanych lisów. - Brawo, wreszcie wyszli na przeciw mojej inicjatywie i pokazali, że to nie jest moja drużyna, tylko związkowa zbieranina przebierańców. Na lewym rękawku powinni jeszcze mieć twarz Smudy, a na prawym Laty. Jestem bardzo zadowolony! - zakpił Jan Tomaszewski.

- Janku, a bez szydery?
- Bez szydery? A tu się da bez szydery? No to bez szydery to jest, kurwa, skandal!

W głowie się nie mieści, że ktoś mógł zaprezentować ludziom TAKIE GÓWNO. W ostateczności takie stroje nadawałyby się na komplet treningowy, ale jak w czasie meczu można grać bez godła? PZPN niszczy wszystko, czego się dotknie. Nawet najbardziej oczywiste symbole, nawet tradycję, której przerwać nikt nie miał prawa. Polscy piłkarze zawsze grali z orzełkiem na piersi i ten orzełek zawsze był marzeniem wszystkich młodych chłopaków chcących zostać piłkarzami.

Przykro to stwierdzić, ale koszulka na Euro 2012 nadaje się na szmatę do podłogi.

Do tego interia:
Piątkowe spotkanie z Włochami rozegrane zostanie 11 listopada, czyli w dniu święta Niepodległości. Matuszczyk pytany przez dziennikarzy czy wie, z czym w Polsce związana jest ta data, przyznał, że nie. Urodzony w Gliwicach, ale posiadający polskie i niemieckie obywatelstwo piłkarz, podkreślił jednak, że zakładając biało-czerwoną koszulkę z orłem na piersi zawsze czuje szybsze bicie serca.

Chwała Wielkiemu Lechowi.

Косово је Србиј

Ostatnio edytowany przez camperek1 - 08-11-2011 o 20:42.
camperek1 jest offline   Odpowiedz z Cytatem