Ja się jednak cieszę, że odeszły czasy, kiedy policja mogła stosować dowolne metody w celu zaprowadzenia spokoju. Nawet jeśli ceną są takie sytuacje. Na podstawie tego, co widziałem w transmisji na żywo, nie mam zastrzeżeń co do jej postępowania na samym Placu Konsytucji. Nie wiem, co działo się w innych miejscach.
@Ashlon
Niemiecka Antifa trochę się skompromitowała, to fakt. Można to zwalić na "różnice kulturowe", a może barierę językową?

To, że nie było podstaw prawnych do zakazania Marszu, nie znaczy, że ludzie nie mogą wziąć spraw w swoje ręce. Ale swoje zdanie już tu przedstawiałem, nie będę się powtarzał.
Ogółem szkoda zniszczeń i kosztów związanych z posprzątaniem tego wszystkiego. Ale mogło być gorzej.
Poza tym smutno - mimo pewnej kompromitacji (bójka z policją, niezdolność do powstrzymania haseł rasistowskich i homofobicznych, w tym spalenia tęczowej flagi) to był pokaz siły prawicy. Blokada zakończyła się porażką, alternatywne zgromadzenie nie przyciągnęło nawet zbliżonej liczby uczestników.