Zobacz pojedynczy post
stary 20-11-2011, 14:33   #4070
ruszek
Użytkownik Forum

ruszek's Avatar

Data dołączenia: 01 08 2009

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet Pokaż post
Że co? Przecież Talon nie ma żadnej umiejętności, która klasyfikowałaby go jako tanka, base staty też wcale nie są jakieś niesamowite. To teraz Pantheon też jest offtankiem?

Jeśli według ciebie zbudowanie kogoś na atmogs to offtank, to każdy może nim być. Spróbuj zrobić tfa na merc buty, zhonya, scepter, roa, rylais i banshee - OFFTANK TF, NERF.

(swoją drogą, Talon, żeby był użyteczny late game musi się ostro nafeedować w early - mid. Jeśli przeciwny team jest na tyle głupi, żeby dawać kontra talonowi squishy ap, to sami się proszą o gwałt).

Silence... check.
Aoe dmg... check.
Invisibility...

Ale zaraz, to chyba chodzi o to, żeby championy się czymś różniły. Talon nie ma flasha (z większym range na dodatek) co kilka sekund. Wrócę też do przykładu kassadina. On też może nagle użyć ulti i Q a potem E, że nie zdążysz zareagować. Taki jest cel assassinów (a kassa po części nim jest) - pojawić się nagle, zajebać całe kombo i wycofać się. Dlatego nie powinno się na lane dawać kogoś, dla kogo są oni kontrą. Mid game to praktycznie ganki i roaming, a w late musisz polegać na swoim teamie i umiejscowieniu. Nie widzę tu nic złego.

Naprawdę, Talon jest jednym z najbardziej funowych championów ostatnio wydanych i mam nadzieję, że riot go nie zniszczy.
Tak, tylko że kassa dostanie stuna i leży, a talon zarzuci najpierw tp, i potem invi.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Zabec Pokaż post
ja to kupiłem mamie kolczyki 250 zl
dla taty klapki kuboty 25zl
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Duch Niespokojny Pokaż post
Masz rację. Jestem pewny, że ci łysi panowie są po prostu fascynatami historii starożytnej.
ruszek jest offline   Odpowiedz z Cytatem