Zobacz pojedynczy post
stary 12-03-2012, 21:39   #5
Ufocznik
Użytkownik Forum

Ufocznik's Avatar

Data dołączenia: 26 07 2004
Lokacja: Piła/Poznań

Stan: Niegrający
Imię: Ufoczix
Ufocznik ma numer GG 1483849
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ameriov Pokaż post
Ou, znaczy się, nie wyjaśniłem do końca?
Dlaczego +-+-? Kolejne wartości dla podanych liczb się dodaje. No, a że akurat np "a" to -7, to pominąłem zapis 12+1+(-6)+1+(-7) bo wydało mi się to dość oczywiste. Ale okej, edytuje, żeby nie było kolejnych nieporozumień.
NO CO TY POWIESZ?! POWAŻNIE? Pytałem raczej o to, skąd niby wiedzieć, że te wartości się dodaje i skąd niby wiadomo, że a to -7, b -6 itp. (tak, wiem że -7 to wyznacznik tej macierzy). Zgaduj zgadula? Pomysł jest idiotyczny, bo wynika z niego, że niektóre słowa można by zapisywać jako liczby ujemne, a nie ma takiego zapisu w 469. A jeśli niby ten "algorytm" kodowania jest tylko dla słowa Tibia, to tym bardziej nie ma to żadnego sensu.

Cytuj:
PS. "12" nie jest cyfrą
Ale do jej zapisu użyłeś cyfr

Ty już kilka lat temu twierdziłeś, że poznałeś tajemnicę 469, tylko wówczas jeszcze ponoć nie odczytałeś ksiąg, bo to zbyt trudne, nawet jeśli znamy metodę odczytywania. Rzeczywiście musi to być trudne, skoro minęły lata, a ty nadal jesteś w tym samym miejscu i wciskasz ludziom ten sam kit. Widzisz, niektórzy mają dobrą pamięć (:

edit.
A propos macierzy: o ile się nie mylę, to w którymś tam upie zmieniła wygląd i jest teraz macierzą 3x3 i prawdopodobnie zmieniło to jej wyznacznik. Chyba, że da się tam dać look pod te kości i zobaczyć ile jest czaszek. Nie chce mi się sprawdzać, ale jeśli nie, to automatycznie upada każda teoria związana z tą macierzą.

Ostatnio edytowany przez Ufocznik - 12-03-2012 o 21:44.
Ufocznik jest offline   Odpowiedz z Cytatem