Wybaczcie mi archeologie tematyczną ale po prostu chciałem się wypowiedzieć w tym temacie. Sprawa wygląda tak, że Tibia nie wymaga już myślenia, atak, f1, f1, f1, f1, open, enter. Tak wygląda obecne expienie. Kiedyś gracz żeby mieć te legendarne bohy musiał iść na hunt, zabrać kolege lub 2 i po prostu popróbować coś zlocić. Po to były 4 profesje, zeby się uzupełniać. Teraz takim nawet 50 level knightem idziesz sam i lejesz co popadnie. Cipsoft usuwając opcję trapowania, ropowania i lurowania potworków sam strzelił sobie w plecy. Jak taki 20level noobek wpadł w trapa i padł po dniu expienia był załamany i zwykle chciał czym prędzej level odrobić a może nawet wbić jeszcze większy i się zemścić, często będąc zdolnym nawet do kupna PACC. Obecnie Tibia nie wymaga nic totalnie od gracza. Wbijasz i czujesz się bezpiecznie, nie ma tego dresczyka emocji, że wleziesz na ghost land a tam na -1 nalurowane 20 dsów, które Cie ubijają w 3 sekundy. Teraz latasz gdzie chcesz, włazisz gdzie chcesz i nie ma najmniejszego elementu zaskoczenia. Wspólna gra z innymi ludźmi i interakcje między graczami były czymś fajnym. Nie miałem co prawda nigdy pacc, mam tego mojego 73 level knighta i pamiętam, że na starych Tibiach zawsze marzyłem o tym, żeby mieć ten jeden outfit zbliżony do obecnego warriora. Były 4 outfity facc + 2 pacc i człowiek czerpał radość z gry. Teraz jest wszystkiego bardzo dużo ale gra nie ma żadnego klimatu. Napisałem nawet temat taki na forum tibia.com, gdzie przedstawiłem prostą propozycję otworzenia servera 7.6 chociaż na 2 miesiące. Jak ktoś będzie miał troszkę czasu to może coś dodać od siebie albo się pod tym podpisać:
http://forum.tibia.com/forum/?action...readid=3699746
Jak ktoś nie wierzy w żadne linki to:
1.wejśc na tibia com
2.zakładka forum
3.community boards
4.Proposals (English Only)
No i szukać tematu 7.6 Tibia Server autorstwa Achilles The Legend
Pozdrawiam.