Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ufocznik
Ja też lubię "odkrywanie zagadek" i właśnie dlatego rażą mnie głupoty, które ten klaun tu wypisuje (o ściemach, że niby zrobił winged helmet quest, już nawet nie wspominam).
On tu nie zamieści żadnego odkrycia, nie dlatego, że nie chce się tym dzielić, tylko dlatego, że go nie ma. I nie będzie miał. I jak do tej pory to ja cały czas muszę tłumaczyć, że białe nie jest czarne. Zapewne nie widziałeś jego poprzednich tematów na tym forum, a szkoda.
|
A to wybacz, nie czytałem...
Swojego czasu zajmowałem się 469, zwiedziłem wiele forum w poszukiwaniu poszlak, liczyłem te wszystkie gematrie itd, aż wpadłem na pewien trop, który dziś wydaje mi się najbardziej logiczny. Nie będę budował napięcia, i nie będę udawał że wiem ale nie powiem, więc oto cały sekret: dowiedziałem się że Knightmare był swojego czasu fanem serii Eye of the Beholder. W którejś części tej gry jest motyw z jakąś matematyką beholderów, ponoć w dużej mierze podobną do konstrukcji 469. Jako że Knighmare masowo zżynał pomysły z innych gier do Tibii (np. Nightmare Knights wywodzą się z jakiegoś serialu z lat 80), to właśnie na tej poszlace szukałbym klucza do języka beholderów w Eye of the Beholder. Sądzę że język można rozczytać, ale po dawce wiedzy z cyfrowych książek będziemy tak samo głupi jak teraz
edit - a teraz zginę śmiercią samobójczą jak generał Petelicki, bo mafia avarionów i piombonów mnie wyeliminuje za zdradzanie sekretów tibii ajjjj :|