Temat z serii "za moich czasów...bla bla bla...". Że hunted.pl i tibia.pl nie aktualizują i nie działają to nie znaczy, że w tibię nikt nie gra. Nowe strony się pojawiają i tam teraz się dzieją podobne rzeczy co tu kiedyś ino w innym wymiarze. Teraz rozgrywka jest po prostu bardziej znana. Są spoile, są boty, jest to jest tamto. Świat się zmienia i tibia też choć nieco inaczej, ale dalej mam sentyment do tej gry i niedawno sam wróciłem. A jeżeli miałbym w coś grać sieciowego to w tylko tibię.
Porównując dawne czasy jeszcze sprzed ponad 10 lat i obecne to jak np. Heroes I, II,..., V etc.
Gra całkowicie jest inna, nie gorsza, nie lepsza. Po prostu inna i nie ma co porównywać. Dwie różne ligi.
Masz taski, questy, achievmenty, outfity, eventy, multum nowych spawnów, stworków, lokacji. Jest co zwiedzać.
Ja jako gracz manualny i nie korzystający ze spoilerów mam dalej radochę z rozwijania postaci i nowych terenów.
To ludzie tworzą klimat gry, proste.
Można by pisać i pisać na ten temat, ale szkoda czasu. Nic i nikt nie przywróci starych dziejów, pierwszych smoków, stania pod depo czy trenowania przez xxx godzin z monkiem kolegi.
Dlatego korzystajmy z obecnych.
Pozdro
Kethu
|