WITAM
Zamierzam zaczac gre z tibia po dlugiej przerwie.
Moj max lvl 20-22 wiec raczej daleko nie doszedlem

Mam pare pytan bo jak kupie sobie laptopa a to nastapi niedlugo to juz bede chcial grac i nie bedzie czasu na pytania.
1 Czy można druidem używać Sd
2 Czy paladyn ma jakis czar lub moze jakos walic efektywnie w kilka potworkow naraz.
3 Czy da sie zdobyc addona bez pacca
4 Czy jak sie kupi domek to czy po skonczeniu pacca zostaje on nam odebrany i czy wogole do kupna potrzebny jest pacc.
5 JAKI SERWER WYBRAC:
a) Na ktorym serwie sa najmniejsze kolejki na facc i gra dosc sporo polakow?
b) Co powiedzie o Olympa? Patrzylem moze byc spoko swiat ale chce opinii kogos kto gra.
c) Na jakim serwis najlepiej grac facc czyli malo ludzi gra.
d) Lepszy open pvp czy optional pvp? Chodzi mi o zabawe ale jakbym mial kupic softy to ciezko troche ogarnac jak moga cie ubic.
e) Przydala by sie jakas fajna gildia na serwie do chociaz pogadania i jakiegos wspolnego expienia raz na jakis czas
6Profesja.
a) chce zrobic paladina ale jeszcze sorka lub druida i ktory lepszy wedlug was na facc i byc moze na pacc ale to 50% pewnosci ze kupie
b) mysle ze bede gral solo glownie bo bede gral mysle z max 5h-10h w tygodniu wiec to nie jest jakos super duzo i watpie bym huntal z kims.
c) z kim najlepiej huncic jakbym gral paladinem lub sorkiem bo ed z ek tak jak widze najlepszy hunt
7. Jakbym mial softy i je zuzyl to z tego co wiem pacca trzeba miec by odnowic. One duzo warte sa wiec jakbym dal komus z paccem je to by mi ich nie ukradl a moze jakas forma wymiany jest tzn zabezpieczenia czy cos?
8 Na markecie na facc mozna tylko kupowac?
9.Czy mozna przeniesc sie na faccu na inne miasto zeby np jak z rockgardu na carlin sie przezucilem i potem chcialem na thais pograc to jak padne zebym sie w thais odradzal.
10. Ile expa trace padajac od potworka a ile od pkera i do ilu % max moga obnizyc strate expa blessy na facc i pacc
11. Wydatki.
a) Jakbym chcial pograc paladynem to ile kasy musze wydac w ciagu okolo godziny chodzi o jakies lepsze speary i manasy aby exp byl fajny a nie typu pol minuty gram pol minuty regeneracja skille np 60/55 lvl okolo 25.
b) To samo pytanie tylko mag rozdzka+ jakies spelle co jakis czas na atak
Narazie mam tyle pytan chociaz pewnie jeszcze z kilkanascie sie przypomni za jakis czas