1. Druid może używać sd, limit to 45lvl oraz 15mlvl.
2. Tak, palladyn ma czar exevo mas san. Palladyni bijący oramondy w teamie często używają jeszcze run jak ava czy gfb. Jest jeszcze coś takiego jak Burst Arrow, biję obszarowo 3x3, ale dość słabe hity.
3. Możesz jedynie kupić outfit z lub bez addonów za tibia coin. Możesz z niego korzystać bez względu czy masz pacca czy nie. Do zdobycia addonów w grze potrzebny jest pacc. I jak on się skończy to stają się one niedostępne. Ale jak kupisz pacc to możesz dalej je nosić.
4. Tak, aby kupić domek musisz mieć pacc. Jak się skończy pacc to domek przepada (oczywiście możesz wcześniej sprzedać go lub komuś dać).
5.
a) Nie ma żadnych kolejek. Najwięcej polaków na serwerach europejskich, z naciskiem na optional pvp.
b) Nie grałem tam więc się nie wypowiem, ale myślę, że ok.
c) Mniej ludzi gra na światach open pvp.
d) Musisz sam zdecydować. Od utraty itemów chroni Cię bless od pvp. Ale on kosztuję.
e) No przydała by się...
6.
a) Każda profesja ma plusy i minusy, nie ma najlepszej. Sam musisz wybrać taką jaką pasuję Ci grać.
b) Solo jest fajnie do czasu. Później na wyższych lvl jest to męczące i monotonne, daje mały zarobek i mało expa.
c) Najlepiej to się gra w 4 profesję na raz

Pall czy ms we 2 osoby możę bić z kim chcę. Ale najczęściej to we 2 pallków biją jakieś drakeny, itp.
7. Do odnowienia softów nie trzeba pacca. Można odnowić jak są wyładowane do końca (worn soft boots), robisz to u NPC Aldo w Venore, kosztuję 10k.
8. Możesz kupować i sprzedawać, ale tylko przy wystawionych już ofertach. Nie możesz za to wystawiać ofert - do tego trzeba pacc.
9. Tak, można. Wychodzisz z dawnport/rooka do jakiegoś miasta i jesteś jego mieszkańcem. Aby zmienić miasto wchodzisz w danym mieście w teleport i dzięki temu stajesz się jego mieszkańcem.
10. Strata zależy od lvl. Od pvp tracisz mniej niż od potworka. Blessy to redukują, przy pvp jest to strata ok. 20%lvl, przy potworku około 100%. Dotyczy to raczej wyższych lvl, bo taki 20lvl to mniej straci.
11. Tu nie odpowiem, ciężko oszacować, zależy od potworów, Twojego stylu gry, itp.