Zobacz pojedynczy post
stary 08-03-2005, 10:07   #8
Darksorcerer
Użytkownik forum

Darksorcerer's Avatar

Data dołączenia: 07 03 2005

Domyślny Mój pierwszy poradnik

Tibia co i jak ?
1.Początki w Tibi.
Na początku trzeba przemyśleć parę spraw. Musimy przemyśleć kim chcemy być w Mainlandzie (wyspa od 8 lvl)
Są do wyboru 4 profesje:

Sorcerer-Mag posiada magię ofensywną dobra postać do PK czyli morderców J.

Druid-Posiada magię trochę ofensywną a również defensywną jest równie dobrą postacią do PK J.

Knight-Rycerz nie jest to dobra postać do PK lecz ma dużo energii ja osobiście nie lubie za bardzo tej postaci i niepolecam chyba że ktoś lubi być silnym na walkę 1vs1 J.

Palladin-Palladyn jest to najlepsza postać do PK ponieważ jest to postać do walki na dystans J co jest dużym plusem Palladyna.

Ja osobiście polecam Sorcerera lub Druida bo mogą posiadać dużo czarów związane z energią lub atakiem.

Tak więc to jest pierwsza sprawa którą musimy przemyśleć a jest ich dokładnie 3 .Drugą z nich trzeba wiedzieć na co chcemy się szkolić na Sword fighting walczenie mieczem J , Axe fighting walczenie toporem K i Club fighting walczenie pałką K . Wiadomo co polecam polecam to co sam wybrałem czyli Sword fighting ale Axe i Club jest też dobre.

Tak więc przechodzimy do trzeciego punktu nad którym trzeba pomyśleć jeżeli chcemy być lepszymi od lepszych to najlepiej zostać na Rookogard (wyspa nowych) zostać dłużej i trenować skille czyli poziom Sword fighting lub innego trenuje się w ten sposób że jak się bije z innymi potworami to idą wtedy skille. A jeśli chcesz szybko iść do Mainlandu to jak się ma 8 lvl to się idzie do The Oracle i się mówi (Hi Yes Wybrane przez ciebie miasto np. Thais,Venore...... później mówi się jakom chce się chcę się być profesją np. Sorcerer, Druid ..... później Yes i się jest w Mainlandzie JJJJ najlepsze co może być!!!!

A więc jesteśmy w Mainlandzie J pojawiamy się w świątyni najlepiej popatrzyć na stronę www.tibia.pl i mapa Thais , Venore itp. I tam jest mapa miasta lub całego świata radzę się z nią zapoznać.

I tak kończę moje opowiadanie o początku w tibi proszę napisać o błędach itp. Jestem początkującym pisarzem na stronach i to jest mój pierwszy raz.
Proszę o wyrozumialość
Darksorcerer jest offline   Odpowiedz z Cytatem