Gralem zarowno pallkiem jak i knightem... Wole palka, oto dlaczego...
Gram na Danubi, mam 37 lev skille 83/67 i ciagle ten pieprzony 14 mlev, ale juz niedlugo

, z braku kaski ciagle jestem facc, ale juz nieglugo sie to zmieni... nie bede sie wdawac w dyskusje, która profesja jest lepsza, szczególnie w pvp gdzie NAJWIECEJ zalezy od umiejetnosci gracza, a nie od profesji... szczegolnie ze rzadko oglada sie "sprawiedliwe" pvp, raczej to duzo wyzszy level napier**** jakiegos slabeusza - pojecie wzgledne. No chyba, ze wybucha regularna wojna, wtedy jest zabawa

, tylko kto slyszal o "uczciwych" zagraniach na wojnie... trapy, masowe polowania, wojan podjazdowa itp...
Ale, ale za daleko wybieglem w ta dygresyjke...
Dla mnie palek jest po prostu duzo bardziej interesujaca profesja, wymagajaca wiekszych umiejetnosci, bardziej finezyjna... rola knighta w tibii ogranicza sie na prawde do blokowania, palek jest duzo bardziej przydatny...
Na "moim" 37 lev solowalem gs-y, chodzilem na black knightow, dragon lordy, orc warlordy, necrosy, monki, deamon skeletony o zwyklych smokach nie wspomne, mialem wizyte u warlocka

, kupie pacca i otwieraja sie nowe mozliwosci... behemoty, heroski, banshee, wampirki, no i za 10 lev demonki

... i to jest prawdziwa zabawa w tibii... nie jakies zmudne polowanie na cyce, guardy czy ghoule... chcialbym poznac knighta majacego 50 lev ktory polowal na demony... albo na moim levelu ktory solowal gs-a albo byl na polowaniu na dl-e... oczywiscie knight rowniez doswiadczy tych wszystkich przyjemnosci... tylko na ktorym levelu... no i oczywiscie tylko, wlasciwie, jako bloker, ktora to rola raczej mi nie odpowiada, no ale jak kto woli... kolejna sprawa to to, ze knight wymaga wy***anego ekwipunku zeby byc naprawde dobry, a pall... nie jemu starcza runy i bolty...
Co tu duzo mowic, wole palka... ale nikogo nie bede przymuszal... dla tych ktorzy snia sny o potedze ( nie jestem jednym z nich

) dodam, ze ostatnio zwiedzilem caluskie orc fortress, wszystkie mozliwe dziury i wieze... wraz z 125 lev palka i powiem szczerze, ze jest to potworna sila ognia, napewno wieksza od tej jaka posiada knight, porownywalna tylko z sila ognia wysokolevelowego sorca lub druida (ale raczej sorca)... no dobra mocny sorc dysponuje jednak wiekszym firepowerem