Zobacz pojedynczy post
stary 08-03-2005, 15:58   #147
Sozemego
Użytkownik Forum

Sozemego's Avatar

Data dołączenia: 20 10 2004

Stan: Na Emeryturze
Sozemego ma numer GG 3321585
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Esee'aloe
Gralem zarowno pallkiem jak i knightem... Wole palka, oto dlaczego...
Gram na Danubi, mam 37 lev skille 83/67 i ciagle ten pieprzony 14 mlev, ale juz niedlugo , z braku kaski ciagle jestem facc, ale juz nieglugo sie to zmieni... nie bede sie wdawac w dyskusje, która profesja jest lepsza, szczególnie w pvp gdzie NAJWIECEJ zalezy od umiejetnosci gracza, a nie od profesji... szczegolnie ze rzadko oglada sie "sprawiedliwe" pvp, raczej to duzo wyzszy level napier**** jakiegos slabeusza - pojecie wzgledne. No chyba, ze wybucha regularna wojna, wtedy jest zabawa , tylko kto slyszal o "uczciwych" zagraniach na wojnie... trapy, masowe polowania, wojan podjazdowa itp...
Ale, ale za daleko wybieglem w ta dygresyjke...
Dla mnie palek jest po prostu duzo bardziej interesujaca profesja, wymagajaca wiekszych umiejetnosci, bardziej finezyjna... rola knighta w tibii ogranicza sie na prawde do blokowania, palek jest duzo bardziej przydatny...
Na "moim" 37 lev solowalem gs-y, chodzilem na black knightow, dragon lordy, orc warlordy, necrosy, monki, deamon skeletony o zwyklych smokach nie wspomne, mialem wizyte u warlocka , kupie pacca i otwieraja sie nowe mozliwosci... behemoty, heroski, banshee, wampirki, no i za 10 lev demonki ... i to jest prawdziwa zabawa w tibii... nie jakies zmudne polowanie na cyce, guardy czy ghoule... chcialbym poznac knighta majacego 50 lev ktory polowal na demony... albo na moim levelu ktory solowal gs-a albo byl na polowaniu na dl-e... oczywiscie knight rowniez doswiadczy tych wszystkich przyjemnosci... tylko na ktorym levelu... no i oczywiscie tylko, wlasciwie, jako bloker, ktora to rola raczej mi nie odpowiada, no ale jak kto woli... kolejna sprawa to to, ze knight wymaga wy***anego ekwipunku zeby byc naprawde dobry, a pall... nie jemu starcza runy i bolty...

Co tu duzo mowic, wole palka... ale nikogo nie bede przymuszal... dla tych ktorzy snia sny o potedze ( nie jestem jednym z nich ) dodam, ze ostatnio zwiedzilem caluskie orc fortress, wszystkie mozliwe dziury i wieze... wraz z 125 lev palka i powiem szczerze, ze jest to potworna sila ognia, napewno wieksza od tej jaka posiada knight, porownywalna tylko z sila ognia wysokolevelowego sorca lub druida (ale raczej sorca)... no dobra mocny sorc dysponuje jednak wiekszym firepowerem
No tak necrosy bez pacca, dobra jestes...
Po drugie dziwne, ze jakos najci sobie radzą i mają te super eq. Skille zdzialają wszystko .
Poza tym 125 pal, potworna sila ? Bo co ? Bo wali z sd lub z innych runek ? Knight tez, moze ich uzywac, ale u niego to taniej wychodzi, bo zwykle wiecej zarabia... A palowi sie okropna sila skonczy, gdy nie ma runek. A najt ? ZWYKLE [chodz nie zawsze] ma duzo uhow i zawsze wali za darmo [ nie liczac zuzytych uhow]
Co do reszty sie zgadzam, pozdro

Wystaw notkę
Przed wystawieniem notki zapoznaj się z papieżem lub farmaceutą.
Sozemego jest offline   Odpowiedz z Cytatem