Temat: Wojna o Erris
Zobacz pojedynczy post
stary 08-03-2005, 17:09   #13
Lord Sauron
Użytkownik Forum

Lord Sauron's Avatar

Data dołączenia: 11 02 2005
Lokacja: W czarodziejskim świecie

Domyślny

C.D
Może było wzburzone więc większość wojowników czuła się nie dobrze . Sztorm zaczął
Trząść statkami jak motyla na wietrze . Fale zaczęły powoli zalewać pokład więc każdy zaczął wyrzucać wodę za burtę. Nagle sztorm ucichł i przed flotą statków i rycerzy ukazała się wyspa a po środku niej Errion . Wszyscy zamilkli . I po chwili poleciało parę rozkazów :
-Szykować się do ataku .
-Zaraz atakujemy .
-Broń w dłoń i do ataku !!
Słowa te brzmiały poważnie to nie była zwykła twierdza wyglądała jak Koloseum ale posiadała o wiele większe mury i ogromną bramę wejściową . Na murach ustawili się łucznicy i zaczęli strzelać w stronę statków im bliżej brzegu tym strzały były celniejsze .
Coraz bardziej każdy zaczął się bać i ściskać miecz i tarczę w dłoni . Smuciło mnie tylko jedno niektórzy rycerze mieli po co wracać do domu a ja nie miałem . Statki przybiły do plaży i wszyscy na okrzyk mieli ruszyć na twierdze .
-Do boju .
-Za platona !!
-Atak !!
Nagle w dziobie statku otworzyły się tajne schowki z których wychodzili rycerze . Biegli w stronę twierdzy . Spojrzawszy się Janezz w bok i zobaczył jak jeden po drugim ginie . Nagle przed Janezzem ukazała się pierwsza obrona . Nagle głos wodza zatrzymał atak :
-stać !!
-Zbiórka
-Nie ma czasu na zbiórkę .
-Ależ jest stwórzmy mur z naszych tarcz i na znak ruszmy na Errion !!
-Tak jest !!
Po chwili przed Errionczykami ukazał się mur ułożony z tarcz i po chwili jak na komendę wszyscy ruszyli w stronę twierdzy . Mordowali wszystkich obrońców Errionu . Ale przed nimi stanęło zadanie jak dostać się do środka . To pytanie chodziło im po głowie . Brama otworzyła się rycerze widzieli jakieś cienie lecz niestety było to najlepsze wojsko jakie istniało na ziemi . Powoli ustawiało się w rzędzie . Na balkonie ukazał się król Errion który rzekł :
-Poddajcie się nie macie szans !!
-Wiecie przecież że jesteśmy najlepsi !!
-Poddajcie się a oszczędzimy was !!
-Nie !! Rzekł Odys i zgromadził wojsko .
-Walczymy do końca teraz pozostaje nam nadzieja . Nadzieja która umiera na końcu .
Po tych słowach Odysa rycerze ponownie ustawili mur z tarcz i czekali na sygnał .

C.D.N
Lord Sauron jest offline