Szukałem dużo grafik nowych do tibii, prawie wszystkie są z forum tibia.de, ale pare jeszcze jest z forum tibia.pl i ze strony wolves on prey. Razem znalazłem znalazłem coś koło 400 grafik, a plików bmp w rozmiarach 32x32 do tibii jest około 700! Dobra koniec tego wstępu.
GRAFIKI NIE SĄ MOJE, JA JE TYLKO ZŁOŻYŁEM DO JEDNEGO PLIKU TIBIA.SPR I UMIEŚCIŁEM TUTAJ DO ŚCIĄGNIĘCIA!!!
Poniżej macie link ze screenami i plikami. Umieściłem tam plik z podmienionymi outfitami (zamiast strojów facc są stroje pacc), plik z podmienionymi outfitami facc na nowe, oraz plik bez podmienionych outfitów. Wystarczy to rozpakować i skopiować do katalogu z tibią. Do tego jeżeli ktoś chce się pobawić i usunąć\dodać swoje grafiki umieściłem programy do edytowania pliku spr, dwie wersje. Jeżeli chcesz się pobawić, to rozpakuj programem z wersją 1.3 beta, przenieś gdzieś powstały katalog sprites, następnie rozpakuj programem z wersją 1.1, i skopiuj zawartość katalogu sprites do tego drugiego którego przed chwilą gdzieś przeniosłeś, ale żadnego pliku nie zastępuj. Teraz zmień grafiki i spakuj je do pliku spr programem z wersją 1.1
nowe_grafiki_i_nowe_outfity***** - grafiki z nowymi outfitami zamiast facca
nowe_grafiki_i_outfity_pacc_zamiast_facc - grafiki z outfitami pacca zamiast facca
nowe_grafiki***** - grafiki z niepodmienionymi outfitami
Pozatym umieściłem też screeny, żeby było wiadomo co się ściąga. Robiłem je swoją postacią i podczas oglądania paru filmów. Jednak one są z najstarszej wersji, dlatego jeżeli chcecie oglądać screeny z bieżącego tibia.spr, radzę oglądnać moje screeny (
na tej stronie) A teraz linki:
Moje screeny, w których są użyte nowe grafiki
Tutaj są wszystkie pliki
-- UPDATE 27.IV.05 --
Do plików dodałem plik spr, w którym zamiast outfitow facc sa outfity pacc.
-- UPDATE 28.IV.05 --
Do screenów dodałem dwa screeny z nowymi outfitami. A czy takie będą w spr - to już wasza decyzja.
-- UPDATE 30.V.05 --
Do plików dodałem plik spr z nowymi outfitami. podmienione są outfity dla facca. I do tego dodałem jakiś czas z temu 2 grafiki z tymi grafikami. Usunąłem plik zip z podmienionymi grafikami, ponieważ nie był już updatowany (ponieważ dwa razy zapomniałem podczas updatu skopiować tam podmienione grafiki). Pozatym spr z pacc outfitami miał popsute grafiki i w niektórych miejscach "krzaczki" ale jest już to naprawione.
-- UPDATE 19.VII.05 --
Dodane grafiki beara, scarab shielda, guardian shielda, skały i mostu. Nowe grafiki prawdopodobnie będą tuż po update tibii z dżunglą.
-- UPDATE 10.VIII.05 --
Od teraz po update tibia.spr jest już do wersji 7.5, przez co można grać dalej z grafikami. Do tego dodałem 4 grafiki:
- Wygląd jednej książki
- Skullstaff
- Demon shield
- Leather boots
-- UPDATE 14.IX.05 --
Lycos skasował mi konto za to że umieszczałem tam pliki zamiast strony :/ Więc musiałem stworzyć nowe konto i od nowa wszystko umieszczać, ale już wszystko jest naprawione

Przy okazji dodałem pare nowych rzeczy:
- Studded armor,legs,helmet,shield
- Crossbow
- Horned helmet
- Knight legs (oceniajcie czy są lepsze od wcześniejszych)