A ja MU lubie. Może i nudzi sie po 3 godzinach grania , ale jak sie ma duży lvl i chodzi w PARTY (bo ta gra została zrobiona głównie na granie w grupie) to już zabawa się zaczyna. Tam nie ma problemów skąd wziąc kase, najlepszy itemy qpicie u NPC, status itema można kilkakrotnie upgradować (polepszać) a lvle lecą jeden po drugim. Tera po 2 tyg. grania na prywatnym serverze mam 824 lvl (chyba bo za każdym razem kiedy wbije lvl leci miodzio

) to taki wymiatacz jestem , że ... Są 3 profesje , DARK KNIGHT (Podobna do Knighta w tibi , walka w zwarciu) ELF (~~ Pallek w tibi) DARK WIZZARD (Coś jak drut/mag) oraz MAGIC GLADIATOR (coś powiązanie knajta + mag ) . Jest dużo czarów , itemów, potworków ( no może nie tyle co w tibi ale sporo) , i lokacji jest dość mało , ale niektóre po prostu oszałamiają wyglądem ( I niektóre potworki to też miód

)np . :

Albo coś niewinnego

czyli pajączek ... nie garb się plax !
A ssy z walki (zaporzyczone , nie mam ochoty robić swoich bo pewnie byly by podobne tylko, że ja bym się bardziej świecił

)

oraz cytuje :codzienna harówka
To są jedne z aututów tej gry. Questów jest niewiele , bo tylko na "promocje" swojego tytułu (coś jak promocja po 20 lvlu w tibi), tyle że wystarczy mieć itemy do tego questa + odpowiedni level. Są także inne nieliczne questy , które tylko zaostrzają apetyt i ciekawość dla gracza , co one kryją

.
Praktycznie postać po 300 lvlu , i kimś "oznajmionym" z grą , już nie padnie na żadnym potworku (no chyba że mu sie trafi PK). W grze istnieją PK ale nie licznie , raczej to takie duele niz pk

a loot z tego jest nieciekawy , więc praktycznie panuje pokój. Na Globalu jest inna sprawa niż na prywatnych servach, ponieważ levle rosną powoli (exp za potworki są dosyć drastycznie zmniejszone) i nie każdy może sobie pozowlić na granie na Globalu ( chyba że ktoś sie pobawi w opcjach - dla zawansowanych ) . Na prywantch serverach granie wygląda inaczej i jest luz. Czasami na servie pojawi sie GM i ustala jakieś gry (podchody) , kto 1 go znajdzie na określonym terenie dostaje jakiś bonus (itemy, blessy). Kto chce glębiej poczytać na temat MU to zapraszam na strone
www.mu.abc.pl .
A co do prywatnego servera na którym gram to już na PM
Pozdrawiam.
PS: To był tylko poradnik na temat tej gry , i ma was ZACHĘCAĆ a nie odwracać od tibi , ja gram raz w tibie raz w to ;P . W razie błędów to sobie darujcie bo podałem linka do strony z bardziej glębszymi informacjami.